Régió

Megalakult a pozsonypüspöki önkormányzat

Pozsonypüspöki | Tegnap megtartotta alakuló ülését Pozsonypüspöki városrész önkormányzata. Az ünnepi beiktatás után a szakbizottságok összetételéről és a polgármester fizetéséről, valamint a képviselők jutalmazásáról is döntött a testület.
Kiss Bartalos Éva

2018. december 6. 19:41

pozsonypüspöki önkormányzat
Jelentősen átalakult a városrész tizenöt tagú képviselő-testülete (A szerző felvétele)  

A novemberi önkormányzati választások után jelentősen átalakult a városrész tizenöt tagú képviselő-testülete és új polgármester került Pozsonypüspöki élére. Pék Zoltán polgármester képviselőjelöltként is indult, az eskütétel előtt lemondott képviselői mandátumáról. A polgármester széles koalíció támogatásával pályázta meg a posztot, a Híd, az SaS, a Smerodina, az OKS és a NOVA is mögé állt. A testület kilenc képviselőjét szinte ugyanazok a politikai pártok támogatták,a Hidat leszámítva(SaS, OĽANO, KDH, Sme rodina, NOVA, Zmena zdola, Demokratická Únia), de Pék nemcsak rájuk számít. „Az egész testületre számítok a következő négy évben, egységes csapattal kezdtük el a munkát” – nyilatkozta lapunknak Pék Zoltán. Az első ülésen a szakbizottságok összetételéről is döntöttek, de nem minden képviselő volt elégedett az eredménnyel. Jégh Izabella (MKP) képviselő korábban évtizedekig a kulturális bizottság tagja volt, most azonban a szociális komisszióban kapott helyet. A képviselő módosító indítványt nyújtott be, amelyben kérvényezte az áthelyezését. A testület azonban nem támogatta a változtatást, a képviselő nem lesz tagja a kulturális bizottságnak. „A lényeg, hogy tudjunk újat hozni, a városrész kulturális élete eléggé visszafogott, új impulzusokra van szükség. A polgárok választásukkal jelezték, hogy valami mást, valami újat akarnak” – jelentette ki Pék Zoltán. Megkerestük Jégh Izabellát is, de nem kommentálta a döntést.

A plénum a polgármester fizetéséről és a képviselők jutalmazásáról is szavazott. A jogszabály értelmében Pék 3063 eurót vihet haza havonta. Roman Lamoš (Progresszív Szlovákia) képviselő felvetette, hogy harminc százalékkal emeljék meg a polgármester bérét. A képviselő azzal indokolta a javaslatot, hogy a környező városrészek polgármesterei is körülbelül ennyit keresnek. A testület azonban nem támogatta a beadványt, rámutattak, hogy míg a Lamoš által említett polgármesterek már több ciklus óta vezetik az egyes városrészeket, addig Pék újonca polgármesteri székben.

A képviselők leváltották a lakáskezelő vállalat felügyelőtanácsának és a helyi újság szerkesztőbizottságának tagjait, és új tagokat neveztek ki a helyükre. Pék Zoltán szerint konstruktív volt az első tárgyalás. A polgármester elmondta, szeretne több figyelmet fordítani a városrész lakótelepi részére, a szociális szolgáltatásokat és a kulturális életet is fejlesztené. A polgármestertől megtudtuk, hogy a választások előtti lejératókampány miatt két feljelentést is tett, folyamatban van a rendőrségi nyomozás.

 

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Vadkerti Imre

Trianonról írnak dalt Vadkerti Imréék

Bizonytalan nyaralás

mm

Matovič megegyezett a fitneszközpontok tulajdonosaival

eltűnt gyerek

Szlovákiában tavaly 1684 gyerek tűnt el

pénz euró

Áprilisban 60 935 személy szorult szociális segélyre

visszaapadba

Téma a VASÁRNAPBAN: Tanév végi iskolakezdés

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.