Máté külföldi kezelését lapunk olvasói is támogatták

Máté
Tardoskedd |

Összegyűlt a pénz az autizmussal élő Mlynár Máté műtétjére. Az őssejt-beültetést egy bécsi klinikán végzik el. Mlynár Gábor, Máté édesapja köszönetet mondott lapunk olvasóinak, akik anyagi segítséggel és kupakgyűjtéssel támogatták a családot.

„Nagyon sok adomány gyűlt össze, már intézzük a szükséges dokumentációt és felvettük a kapcsolatot Béccsel. A kupakokat még év végéig gyűjtjük Máté megsegítésére. Az utolsó leadáskor hihetetlen mennyiségű, 3420 kilogramm kupakot kaptunk ajándékba. Nem könnyű szavakat találni arra, mennyire hálás a családunk mindazoknak, akik szívükön viselik Máté sorsát. Hihetetlen, hogy ebben a nem könnyű koronavírus-helyzetben milyen összetartóak a magyar emberek!” – mondta Mlynár Gábor. Az édesapától megtudtuk továbbá, hogy a beavatkozást követően derül ki, mennyi pénzük maradt. Nagyon szeretnék, ha jutna a támogatásból gyógyterápiára.

„Szeretnénk elvinni Mátét Ukrajnába a delfinterápiára, amit eredményesen alkalmaznak az autizmus kezelésénél. Vágyunk arra, hogy rendszeresen úszóleckéket vegyen, mert nagyon kedveli a vizet. Esztergomban speciális foglalkozások vannak, de az nem kis távolság, megpróbálnánk támogatást kérni gépkocsira, hátha sikerrel járunk. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki akárcsak egy centtel, vagy a kupakok lelkes gyűjtésével hozzájárult ahhoz, hogy a kisfiunk teljesebb életet élhessen”

– egészítette ki az elmondottakat Mlynár Gábor


Az aktív sportolóként is ismert Mlynár házaspárnak több vetélést követően 2013-ban születtek meg az ikrei, Máté és Márk. A perbetei származású édesapa és az ímelyi születésű édesanya valósággal kiimádkozta a két csöppség világrajöttét, és elszántan küzdenek azért, hogy a kisfiúk teljes értékű életet éljenek. Amikor iskolakötelessé váltak a gyerekek, a komáromi járásbeli Naszvadról Tardoskeddre költözött a család. Márk 1700, Máté 2400 grammal született. Már születéskor kiderült, hogy Márk kezecskéi nem fejlődtek ki rendesen, a fiúcskát egyéves korában műtötték először. Máté nagyobb, fejlettebb volt, tizenhárom hónapos korában járni kezdett, vele akkor kezdődtek a problémák, amikor óvodába kerültek az ikrek. Félrevonult, nem vett részt a közös foglakozásokon.

Mlynár Marika, a kisfiú édesanyja elmondta, gyógytornára jártak, valamint oszteoterápiás kezelésre, idővel enyhültek a kisfiú dühkitörései, felvette a szemkontaktust a szeretteivel, a pszichológus az autizmus enyhébb formáját diagnosztizálta Máténál. Hatalmas segítséget jelentett számukra, hogy a tardoskeddi Szemerényi Károly Alapiskolában Tóth Szilvia igazgatónő nem látott problémát abban, hogy a fiúkat felvegyék az első évfolyamba, és gyűjtést is szerveztek a gyógykezelésre. A Mlynár család izgatottan várja a műtéti beavatkozást, amelyre a jóakaratú embereknek köszönhetően kerülhet sor.


„Altatásban végzik a műtétet, a kisfiú csontvelőjéből nyerik ki az őssejteket ,és vénásan visszacsorgatják fél óra lefogása alatt a szervezetébe. Van, amikor meg kell ismételni az egész műveletet. Egy baráti családtól megtudtuk, hogy a kezelést követően a gyermekük elkezdett beszélni. Nagyon szeretném, ha Máté el tudná mondani, ha valami fáj neki, ha valami bántja, így is próbálom érteni, de mindannyian vágyunk arra, hogy beszélni tudjon” – mondta bizakodva Mlynár Marika.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?