Régió

Márciusban kezdik a körforgalom építését Párkányban

Párkány | Több évig tartó huzavona és hosszú hónapokig tartó egyeztetés után márciusban elkezdődhet a Nánai út rekonstrukciója. Az útfelújítást körforgalom építésével kezdik.
Gulyás Zsuzsanna

2018. február 28. 16:00

A körforgalom után ezen a szakaszon bicikliút, új buszmegálló és járda is épül - Képarchívum

Értesüléseink szerint az építkezés március 26-án kezdődik. A körforgalom építését április 3-án fejezik be. Ez idő alatt az autósoknak útlezárásokkal kell számolniuk. A forgalomkorlátozás a buszok menetrendjét és útvonalát nem érinti. A helyi és a helyközi járatok is menetrendszerűen, a menetrendben jelzett megállókat kiszolgálva fognak közlekedni. A körforgalom az Aquario bevásárlóközpontnál található forgalmas kereszteződés helyén fog megépülni, érintve a Nánai úti letérőt és a Vadas termálfürdőhöz vezető leágazást is.

A felújításról szóló megállapodást a Szlovák Útkezelő Vállalat és a Cesty Nitra részvénytársaság 2017. december 20-án írta alá. A szerződés december 29-én lépett hatályba. Ennek értelmében az építést 2019. március 29-én kell befejezniük. A megállapodás aláírásával egy több mint tizenöt éve húzódó ügy végére került pont. A Nánai út rossz állapotával kapcsolatban több lakossági petíció is indult. Hosszú ideig úgy tűnt, az ott élők igyekezete hiábavaló: a hivataloktól és az útkezelő vállalattól egyszer sem kaptak érdemi választ. A városi testület ugyan több alkalommal foglalkozott az üggyel, de előrelépés nem történt. A Nánai út ugyanis a szlovák úthálózatban elsőrendű főútként szerepel, kezelése és karbantartás a szlovák útkezelő vállalat feladata.

A Nánai út felújításának tervét Érsek Árpád (Híd) közlekedési miniszter hivatalosan tavaly márciusban, párkányi látogatása alkalmával jelentette be. Egy hónappal korábban Eugen Szabó polgármester is jelezte: már körvonalazódik a megállapodás. A 918 méteres útszakasz felújítása becslések szerint 2,3 millió euróba fog kerülni. A projekt egy körforgalom, két autóbuszmegálló és kerékpárút kiépítésével is számol. A város a meglevő járdák rekonstrukcióját és a hiányzó járdaszakaszok pótlását vállalta. Becslések szerint a járdafelújítás, illetve -építés 100–200 ezer euróba kerül.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Percről percre: országszerte tüntetnek a Kuciak-gyilkosság évfordulóján

Kiska: Az Alkotmánybíróság az ország legfontosabb és legbefolyásosabb intézménye

A hasznos mikroorganizmusok szerepe egészségünk megőrzésében

Egy apa harca az igazságért

Galántán elmarad
 az U13-as teremtorna

Frissítve

A NAKA Alsóhatáron - gyilkosság gyanúja miatt őrizetben a polgármester

Legfrissebb galériák
Olvasta már?