Régió

Magyar népiének-tanfolyam Füleken

Fülek | A Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia 2018-ban indította útjára a Népzenei Műhely programsorozatát, melynek célja a magyar vokális és hangszeres népzene rendszeres oktatása.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. február 12. 11:47

Hat helyszínen (Rozsnyó, Fülek, Ipolyság, Szőgyén, Martos, Somorja) 50 fiatal vesz részt a hangszeres magyar népzene alapjainak elsajátításában, négy helyszínen már a növendékek zenekari formációba tömörültek. A rendszeresen zajló tevékenységet intenzív képzést nyújtó zenész mesterkurzusok teszik teljesebbé. A Népzenei Műhelyben valósul meg az énekegyüttesekben tevékenykedő fiatalok számára szervezett népiének-tanfolyam is. 2019. február 16-án, Füleken lesz a következő szakmai találkozó, melynek lektora Korpás Éva népdalénekes. A tanfolyam vendége Holecz Istvánné Kanyó Margit rimóci hagyományőrző énekes. A szervezők 2019. február 13-ig várják a népdalénekléssel rendszeresen foglakozó 8–15 év közötti fiatalok jelentkezését. (ú)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Percről percre: országszerte tüntetnek a Kuciak-gyilkosság évfordulóján

Kiska: Az Alkotmánybíróság az ország legfontosabb és legbefolyásosabb intézménye

A hasznos mikroorganizmusok szerepe egészségünk megőrzésében

Egy apa harca az igazságért

Galántán elmarad
 az U13-as teremtorna

Frissítve

A NAKA Alsóhatáron - gyilkosság gyanúja miatt őrizetben a polgármester

Legfrissebb galériák
Olvasta már?