Régió

Ma is rendkívül meleg lesz

Szlovákia területének nagy részén csütörtökön is hőség várható. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) több figyelmeztetést is kiadott.
TASR

2019. június 13. 09:44

Illusztráció - Fotó: pixabay

A legmelegebb a Bazini, Szenci, Galántai, Vágsellyei, Komáromi, Dunaszerdahelyi, Érsekújvári, Tőketerebesi, Nagymihályi és Szobránci járásokban lesz. A levegő maximális hőmérséklete helyenként elérheti a 35 Celsius-fokot. „A magas hőmérséklet potenciális veszélyt jelent az emberi egészségre, a fizikai aktivitásokra, valamint növeli a tűz keletkezésének kockázatát is” – olvasható a SHMÚ oldalán. Az intézet másodfokú hőségriasztást adott ki az összes említett járásra, amely 15 és 18 óra között lesz érvényben.

Ugyanebben az időben elsőfokú riasztás lesz érvényben Pozsony, Nagyszombat, Trencsén és Kassa megye többi járásában, illetve Eperjes és Besztercebánya megye egy részén is. Ezekben a régiókban helyenként 33-34 fokot is mutathat a hőmérő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Szigorúbb büntetések várnak a sofőrökre

Šefčovič fontos posztot kaphat Brüsszelben

Átadták a Madách-díjat

Érsekújvár kulturális főváros lesz

Žitňanská: A parlament nem teljesítette a kötelességét

Csetneki vízivár, a Bebekek ősi fészke

Legfrissebb galériák
Olvasta már?