Régió

Losonc: Megerősített járőrszolgálattal oldanák meg a lakótelep biztonságát

Losonc | A losonci városi képviselőtestület legutóbbi ülésén a Rúbanisko III lakótelep kérdésével is foglalkoztak. A környéken kialakult problémára Michal Kováč képviselő hívta fel a figyelmet.
TASR

2019. április 18. 12:07

A felvétel illusztráció - TASR-felvétel

„Egyre több panasz érkezik az ott lakóktól, de a vállalkozóktól is, akiknek a környéken van a cégük, az egyre elviselhetetlenebb bűnözés miatt, amely a nyár közeledtével csak rosszabb lesz“ – tájékoztat Kováč, aki szerint egyes vállalkozók már bejelentették: amennyiben nem javul a helyzet, bezárják a lakótelepen lévő üzemeiket.

Ján Tuček, a városi rendőrség vezetője erre azzal reagált, hogy a környéken jelenleg is járőröznek. „A Rúbanisko III kérdésével a városi rendőrség kiemelten foglalkozik, igyekszünk biztosítani a közrendet a lakótelepen“ – mondta Tuček, hozzátéve, hogy a kapacitási korlátok miatt a rendőrség jelenleg nem tudja megerősíteni a járőrszolgálatot.

Tuček elmondása szerint a közeljövőben visszajön az egyik kollégájuk, aki anyasági szabadságon volt, így megerősíthetik a szolgálatot. Emellett a losonci rendőrkapitányság körzeti osztálya is felajánlotta a segítségét.

Alexandra Pivková, a város polgármestere szerint a város elkülöníthetne bizonyos eszközöket egy új rendőr alkalmazására, aki az említett kolléganővel kialakíthatna egy járőrszolgálatot. „A polgárőrség a másik nagy reménységünk, ez ügyben még tart a forráselosztási eljárás“ – jelentette be a polgármester.

Branislav Hámorník képviselő szerint a képviselőtestületnek minél hamarabb el kellene kezdenie foglalkozni az üggyel. „Azt szeretném kérni, hogy a városi képviselőtestület legközelebbi ülésén a költségvetési módosításokba foglaljuk bele a városi rendőrség költségvetésének emelését is, hogy kialakíthassunk egy szolgálatot a visszatérő rendőrrel, és így megerősíthessük az egész Rúbanisko lakótelepet“ – mondta Hámorník.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Gyerekek ezrei élnek "szivárványos családban"

VIDEÓ: Horror a szlovákiai utakon 32.

D4/R7: pert indít a kivitelező az állam ellen

Vizes vb - Negyeddöntős a női vízilabda-válogatott

A rendőrség keresi a sofőrt, aki nyolc autót károsított meg Pozsonyban

Anya és lánya szenvedett balesetet egy luxusautóban, az R2-esen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?