Levélben kérte a mentőket a kórház, hogy ne szállítsanak hozzájuk betegeket, most cáfolnak

kórház aranyosmarót
Aranyosmarót |

Orvoshiány miatt be akarták zárni a helyi kórház belgyógyászatát, már a mentőket is arra kérték, ne vigyenek hozzájuk beteget. Az erről szóló levelet az intézmény igazgatóhelyettese írta alá, a tulajdonos, az Agel részvénytársaság azonban mindent cáfol. A levelet egyéni hibának tekinti.

Az aranyosmaróti az ország utolsó, önkormányzati tulajdonban lévő kórháza volt, de mivel a város évente több mint 300 ezer eurót volt kénytelen rákölteni, úgy döntött, eladja. Az eladás is botrányos volt, az Agel társasággal annak ellenére kötött szerződést Dušan Husár polgármester, hogy az százezer euróval kevesebbet kínált, mint a másik érdeklődő, a Hartenberg Capital.

A kórház azóta sebészeti, intenzív és belgyógyászati osztállyal műkö-dik, emellett saját laboratóriumai, radiológiai és rehabilitációs részlege van. Már hónapok óta lehetett hallani, hogy az orvoshiány miatt főleg a belgyógyászaton vannak gondok, de a helyzet április végére éleződött ki, amikor felmondott az egyik orvosnő és rögtön utána az osztályvezető főorvos is. „A főorvosnő a heti hét szolgálatból ötöt vállalt, hogy működ-hessen az osztály, de ezt már nem lehetett tovább bírni. Csodálkozom, hogy nem ment el hamarabb” – mondta a kórház egyik alkalmazottja.

A kórház vezetősége sokáig leplezni próbálta a problémát, de a napokban eljutott a sajtóhoz egy fejléces papíron írt, Marta Eckhardtová igazgató nyomtatott és Nina Horniaková igazgatóhelyettes saját kezű aláírásával ellátott levél, amit a nyitrai mentőszolgálat vezetőjének küldtek. Ebben arra kérik, hogy május 1-jétől az összes beteget szállító mentőautót irányítsák a nyitrai vagy a lévai kórházba, mert Aranyosmaróton bezár a belgyógyászat. Az osztály, amelyen havonta mintegy 115 beteget látnak el, azonban nem zárt be, és az igazgatónő azt állítja, nem is érti, hogyan írhatott a helyettese ilyen levelet. Az orvosok felmondásáról nem akart nyilatkozni, azt mondta, ebben az Agel kompetens. A cég szóvivője, Alžbeta Sivá állásfoglalást küldött a sajtónak, amelyben az áll, hogy „az aranyosmaróti kórház teljes mértékben ellátja az egész körzet betegeit”. Ide magyar falvak is tartoznak, Gímesől, Kolonból, Lédecről sokan Aranyosmaróton kezeltették magukat, bár az utóbbi években már inkább a nyitrai vagy a nagytapolcsányi kórházat választják. Az aranyosmaróti belgyógyászaton a kórház vezetősége szerint a hírek ellenére semmiféle korlátozásokra sem került sor, de értesüléseink szerint a belgyógyászatra csak akkor vesznek fel betegeket, ha ez feltétlenül szükséges.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?