Régió

Lesik a vízállást a kiskertek tulajdonosai

Komárom | Pénteken tovább emelkedett a Duna és a Vág folyók vízszintje. Komáromnál a Duna vízszintje csütörtökön 13 órakor 494 centiméter volt, egy napra rá már elérte az 538 centimétert. Elsőfokú árvízkészültséget 600 centiméternél rendelnének el.
Száz Ildikó

2019. május 24. 15:00

Megemelkedett a Vág folyó vízszintje is, a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet tegnapi mérései alapján Gútánál 417 centimétert mértek 13 órakor, ma ugyanebben az időben már 544 centimétert. Elsőfokú árvízkészültséget 590 centiméternél hirdetnének. A Vág komáromi vízállását nagyban befolyásolja a Duna mindenkori vízszintje. Emiatt a Komárom Újtelep városrészhez közeli töltés mögött, a Vág partján lévő kiskertek tulajdonosai izgatottan figyelik a vízállást. A hétvégi házakhoz vezető utat péntekre elborította a víz, így gépkocsival már aránylag nehezen jutnak be az ingatlanjaikhoz. Jelenleg már víz borítja a kiskertekhez tartozó parcellák, hűsölők, tűzhelyek egy részét. A kiskertek tulajdonosai néhány helyen már összepakolták és elvitték a földszinti helyiségekben tárolt szerszámokat, faanyagokat, és megerősítették a mólók köteleit. Ezek a hétvégi házak az ártéri területeken találhatók, a legtöbbjük vascölöpökön áll. 2013-ban a Duna vízszintje Komáromnál 887 centiméter volt, 44 centiméterrel meghaladta a 2002-es vízszintet.

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A nők jóval felelősebben bánnak a pénzzel, mint a férfiak

Két kamasz fiú brutálisan megkínzott és meggyilkolt egy 14 éves lányt

Megrongálták Jakoby Gyula kassai festőművész szobrát

Robert Fico meghátrálhat a csütörtöki szavazás kapcsán

Máltai vagy luxemburgi ellenfél várhat a Fradira

Hármas könyvbemutató kiflivel

Legfrissebb galériák
Olvasta már?