Régió

Lemondott mandátumáról Bastrnák Tibor

Komárom | Lemondott városi képviselői mandátumáról Bastrnák Tibor. Szándékáról hétfőn délután tájékoztatta Stubendek László polgármestert, írásbeli lemondását pedig tegnap nyújtotta be a városi hivatalhoz. Helyére Cúth Csaba kerül.
V. Krasznica Melitta

2018. június 20. 14:26

Bastrnák Tibor - Vlado Benko Jr. / Plus Jeden Deň

Bastrnák Tibor sajtótájékoztatóján a parlamenti frakcióvezetővé választásából adódó többletfeladataival indokolta döntését. Márciusban váltotta az addigi frakcióvezetőt, Gál Gábort, aki a Pellegrini-kormány igazságügyi minisztere lett. Bastrnák Tibor megjegyezte, Komáromban, sajnálatos módon, az önkormányzati ülések napirendi pontjait két, de nem egy esetben három elnapolás után sikerül csak megtárgyalni, több ülésen már eddig sem tudott részt venni. „Ismerve a parlamenti ülések és a városi testületi ülések tervezett időpontját, már most nyilvánvaló számomra, hogy az őszi önkormányzati választásokig hátralévő 5 testületi ülésből legfeljebb egyen tudnék ott lenni” – mondta. Újságírói kérdésre elárulta, az őszi helyhatósági választásokon már nem indul. „Furcsa is lenne, ha most parlamenti elfoglaltságom miatt lemondok mandátumomról, ősszel pedig ismét jelöltetném magam” – tette hozzá.

2018. június 1. 18:02

Közlekedési káosz Komáromban

Az önkormányzati törvény értelmében a képviselő mandátuma megszűnik, ha lemond róla. Ezt vagy az önkormányzati ülésen teheti meg szóban, ami bekerül a jegyzőkönyvbe, vagy írásban, a városi hivatalhoz benyújtva lemondását. Az érintett később nem változtathatja meg döntését. A polgármesternek 15 napja van arra, hogy a legutóbbi választásokon az adott választókörzetben a „csík alatt” végzett első jelöltet megszólítsa. „Már felvettem a kapcsolatot Cúth Csabával, aki közölte, vállalja a feladatot – nyilatkozta lapunknak Stubendek László. – A következő ülésünk holnap lesz, amelyen már le is teszi a képviselői esküt.” A polgármester egyben megköszönte Bastrnák Tibor eddigi munkáját, és megegyeztek abban, hogy parlamenti képviselőként továbbra is a város érdekében jár el és lobbizik a minisztériumokban. Cúth Csaba, aki jelenleg a bumm.sk hírportál főszerkesztője, négy évvel ezelőtt a Híd–MKP közös listáján indult, csakúgy, mint Bastrnák Tibor. 2010 és 2014 között már volt városi képviselő, a Híd színeiben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?