Régió

Lecsófesztivál, őstermelői piac és kézműves vásár Nagykaposon

Nagykapos | Az idei nagykaposi Lecsófesztiválnak (augusztus 23-25.) része lesz a kézműves vásár és az őstermelői piac is. A nagymihályi járásbeli város egy évtized után eleveníti fel ezt a hagyományt Copus Expo néven – tájékoztatott Soltész Andrea, a városi hivatal projektmenedzsere.
TASR

2019. augusztus 23. 13:35

- Képarchívum, illusztráció

A Copus Expón 16 kézműves – takácsok, drótosok, bőrdíszművesek - mutatkozik be, és méhészek is elhozzák a portékájukat.

A rendezvény Nagykapos és a magyarországi Nyíregyháza határon átnyúló együttműködésének köszönhetően valósulhat meg. „A kulturális partnerség fejlesztése és a közös hagyományok ápolása a cél” – közölte Soltész Andrea, és hozzátette, workshopot is szerveznek a fesztivál keretében a projekten dolgozó szlovák és magyar szervezetek munkatársainak részvételével.

Péntektől vasárnapig több hazai és külföldi csoport és előadó is fellép a Lecsófesztiválon. A lecsófőző versenybe idén húsz csapat nevezett be.

A pénteki és a szombati zenei programban, a helyi futballpályán elsősorban magyar együttesek lépnek fel, vasárnap este pedig a szlovák No Name és Rytmus koncertezik. A fesztivál hivatalos megnyitója szombaton 15 órakor lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ütőképes röplabdacsapat Komáromban

PSG–Real Madrid focimeccs a tévében

Kellemetlen: Danko zászlórúdja valójában nem is magasabb, mint a magyarországi

Robbanás volt egy halálos vírusokat tároló orosz laboratóriumban

Elsőként úszta át négyszer egyfolytában a La Manche-csatornát egy amerikai nő

Az amazóniai erdőirtás jelentősen növeli a térség hőmérsékletét

Legfrissebb galériák
Olvasta már?