Le kell bontani a szeredi hidat

híd medve
Szered |

Hétfő 0 órától a 3,5 tonnánál nehezebb járművek nem hajthatnak rá a vasút felett átívelő hídra, 2021-ben kezdődhet az új híd építése.

Hétfőtől a 3,5 tonnánál nehezebb autók nem hajthatnak rá a vasúti sínek felett átívelő hídra, ugyanis balesetveszélyes és bontásra ítélték. A Galántai járásban ez az egyetlen rossz állapotban levő híd, a Dunaszerdahelyi járásban azonban több is van.

“A járási hivatal döntése értelmében hétfő 0 órától csak a 3,5 tonnánál könnyebb gépjárművek haladhatnak át a 62-es másodrendű főút hídján” - tájékoztatta lapunkat Mária Linkešová a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette, hogy rendszeresen ellenőrzik majd a hidat és ha tovább romlik az állapota, akkor teljesen lezárják a szakaszt. Lucia Karelová a Szlovák Útkezelő Vállalat (SSC) szóvivője elmondta, hogy az autóbuszok sem hajthatnak fel a hídra. Az autóvezetők  az R1-es gyorsforgalmi úton keresztül, Alsószerdahely és Sempte felé kerülhetik ki a korlátozást.

“Januárban állapotfelmérést végeztettünk a hídon, ekkor kiderült, hogy balesetveszélyes. Le kell bontani a hidat, új alapot és  konstrukciót építeni. Az építkezés a projekt előkészítése, a szükséges engedélyek beszerzése és a kivitelező kiválasztása után leghamarabb 2021-ben kezdődhet” - szögezte le az SSC szóvivője.

Az SSC megvizsgálja az ideiglenes megoldások, például egy provizórius hídpálya, vagy támaszték építésének lehetőségét, amelynek köszönhetően a felújítás kezdete előtt is járható lenne az útszakasz. Karelovától megtudtuk, hogy a szerződés jóváhagyásától és a pénzügyi forrásoktól is függ, hogy mikor kezdődhet el a munka.

Az SCC nyilvántartása szerint a Galántai járásban a szeredi az egyetlen balesetveszélyes állapotban lévő híd azok közül, amelyek az elsőrendű utak részét képezik. A járás 17 hídjának nagy része megfelelő műszaki állapotban van. A Dunaszerdahelyi járásban azonban más a helyzet, az elsőrendű főutak 17 hídja közül három állapota nem kielégítő. Mindhárom híd Medve kataszterében található, a jelentés szerint kettő rossz állapotban, a határátkelő előtti híd pedig nagyon rossz állapotban van. Két és fél éve, 2016 őszén javították ki a híd konstrukcióját.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?