Régió

Le kell bontani a szeredi hidat

Szered | Hétfő 0 órától a 3,5 tonnánál nehezebb járművek nem hajthatnak rá a vasút felett átívelő hídra, 2021-ben kezdődhet az új híd építése.
Bartalos Éva

2019. február 22. 19:00

- Bartalos Éva felvétele

Hétfőtől a 3,5 tonnánál nehezebb autók nem hajthatnak rá a vasúti sínek felett átívelő hídra, ugyanis balesetveszélyes és bontásra ítélték. A Galántai járásban ez az egyetlen rossz állapotban levő híd, a Dunaszerdahelyi járásban azonban több is van.

“A járási hivatal döntése értelmében hétfő 0 órától csak a 3,5 tonnánál könnyebb gépjárművek haladhatnak át a 62-es másodrendű főút hídján” - tájékoztatta lapunkat Mária Linkešová a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette, hogy rendszeresen ellenőrzik majd a hidat és ha tovább romlik az állapota, akkor teljesen lezárják a szakaszt. Lucia Karelová a Szlovák Útkezelő Vállalat (SSC) szóvivője elmondta, hogy az autóbuszok sem hajthatnak fel a hídra. Az autóvezetők  az R1-es gyorsforgalmi úton keresztül, Alsószerdahely és Sempte felé kerülhetik ki a korlátozást.

“Januárban állapotfelmérést végeztettünk a hídon, ekkor kiderült, hogy balesetveszélyes. Le kell bontani a hidat, új alapot és  konstrukciót építeni. Az építkezés a projekt előkészítése, a szükséges engedélyek beszerzése és a kivitelező kiválasztása után leghamarabb 2021-ben kezdődhet” - szögezte le az SSC szóvivője.

Az SSC megvizsgálja az ideiglenes megoldások, például egy provizórius hídpálya, vagy támaszték építésének lehetőségét, amelynek köszönhetően a felújítás kezdete előtt is járható lenne az útszakasz. Karelovától megtudtuk, hogy a szerződés jóváhagyásától és a pénzügyi forrásoktól is függ, hogy mikor kezdődhet el a munka.

Az SCC nyilvántartása szerint a Galántai járásban a szeredi az egyetlen balesetveszélyes állapotban lévő híd azok közül, amelyek az elsőrendű utak részét képezik. A járás 17 hídjának nagy része megfelelő műszaki állapotban van. A Dunaszerdahelyi járásban azonban más a helyzet, az elsőrendű főutak 17 hídja közül három állapota nem kielégítő. Mindhárom híd Medve kataszterében található, a jelentés szerint kettő rossz állapotban, a határátkelő előtti híd pedig nagyon rossz állapotban van. Két és fél éve, 2016 őszén javították ki a híd konstrukcióját.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Helsinkiben díjazták az alakítását

Meggyilkoltak egy 38 éves nőt Rimaszombatban, a feltételezett elkövető is meghalt

Tragikus baleset: egy 18 éves lány vesztette életét

DAC: nem elég dominálni, gól is kell

Merénylet történt egy kabuli esküvőn, nagyon sokan meghaltak

Képernyőn a DAC

Legfrissebb galériák
Olvasta már?