Régió

Látogatási tilalom a kassai kórházakban

Kassa | Továbbra is látogatási tilalom van a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórházban, a Kelet-szlovákiai Ér- és Szívsebészeti Klinikán (VÚSCH), a Kassai Egyetemi Gyermekkórházban és a sacai magánkórházban az influenzajárvány miatt.
Németi Róbert

2019. február 14. 13:30

A kassai kórházban péntek óta tart a látogatási tilalom (A szerző felvétele)

A látogatási tilalom a kórházak valamennyi osztályát érinti. Lucia Kočková, a sacai kórház vezetéséért felelős Agel-csoport szóvivője lapunknak elmondta, a Kassai Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) epidemiológiai osztályának szakembereivel való egyezetetés alapján a sacai, valamint a késmárki kórházban továbbra is látogatási tilalom van érvényben.„A tilalom feloldásáról szintén a közegészségügyi hivatal szakemberei döntenek, ezért nem tudjuk, pontosan meddig tart” – nyilatkozta a szóvivő. Az influenzajárvány miatt az elmúlt héten nemcsak a kórházakban, hanem számos tanintézményben is rendkívüli óvintézkedésekre volt szükség. A Kassa-vidéki járásban 21 iskolában rendeltek el rendkívüli szünidőt az influenzajárvány miatt, Kassa megyében összesen 55 óvodát, illetve alap- és középiskolát kellett bezárni. A kassai és a Kassa környéki magyar iskolák többségében is több diák hiányzik az átlagosnál, azonban eddig csak a Szepsi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolát kellett bezárni. „Már múlt héten is rengeteg beteg gyerekünk volt, ezért nálunk ezen a héten is szünetel a tanítás” – nyilatkozta lapunknak Papp Andrea, az iskola igazgatója.

A Kassai Regionális Közegészségügyi Hivatal közleménye szerint az elmúlt időszakban közel 14 ezer akut légúti megbetegedést jelentettek az orvosok, ebből 1418 influenzás beteg volt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az Európai Parlament támogatja az óraátállítás eltörlését

Sokat költenek a jelöltek

Bašternákot áthelyezték a máriatölgyesi börtönbe

Hihetetlen indok miatt maradt el a NASA első női űrsétája

Frissítve

Pellegrini egyelőre kizárta az előrehozott választások lehetőségét

Már kapható a legújabb Vasárnap, benne VasárnapEsküvő + 18 oldalon!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?