Régió

Látogassanak el a Régiónk ízei táborba

Kamocsa | Csütörtökön nyitotta meg kapuit az ország legnagyobb nemzetközi gasztronómiai fesztiválja, ahol tizenhetedik alkalommal találkoznak a legjobb szakácsok. Ingyenes a belépés a Régiónk ízei táborba, ahol hazai és külföldi önkormányzatok és civil szervezetek csapatai mutatkoznak be.
Száz Ildikó

2018. augusztus 4. 09:29

Kitárta kapuit az Oázis kemping, ahová több ezer vendéget várnak ezen a hétvégén - A szerző felvételei

Ma tartják a főzőversenyt, amelybe 220 főzőcsapat nevezett be. Már hajnalban megrakták a tüzet a kondérok alatt, a kempingben a hagyományos vad-, marha- és disznógulyás mellett babgulyás, halászlé és számos roston sült húsos és húsmentes étel készül. Az ünnepélyes eredményhirdetést és díjkiosztót 17.30-kor tartják, 21 órakor Ricco és Klaudia, 22 órakor Demjén Ferenc műsorára várják a közönséget. A Kóstolóudvarban a legjobb mesterek munkálkodnak, érdemes megízlelni a főztjüket. Tavaly nagy sikere volt a Gasztrofalunak, melyet a töltés túloldalán, a bejárati rész előtt nyitottak meg a szervezők. Mintegy húsz önkormányzat csapata mutatkozott be a térségükre jellemző ételekkel. Idén Régiónk ízei táborként nyitották meg a külső sátortábort az Alfa Public Polgári Társulás szervezésében.

Régiónk ízei

Fitos András, a társulás elnöke elmondta, harmincöt önkormányzat és civil szervezet vesz részt a főzőversenyükben, néhány helyről önkéntes tűzoltók és folklórcsoportok érkeznek. A péntek esti táncház és a ma délelőtti főzőverseny után 15 órától a Régiónk ízei táborban hagyományőrző műsorral szórakoztatják a közönséget a csapatok. „Óriási sátrat, kellemes hűsölőt húztunk fel a táborban. Külföldi vendégek is részt vesznek a megmérettetésben. Szerbiából Magyarkanizsáról, Csehországból a Kyjovské Slovácko v pohybu szervezetből érkezik küldöttség. Erdélyből Kopácsból, a Pogány-havas kistérségből várunk látogatókat, valamennyien a polgári társulásunk partnerei” – mondta Fitos András.

Minden vendégcsoport készül bemutatkozóval, tájékoztató prospektusokkal, és megkóstolhatják az adott tájegység ételeit. A hazai és a külföldi versenyezők is hagyományos termékeikkel érkeznek, melyeket megvásárolhatnak az érdeklődők.

Az Új Szó a rendezvény médiapartnere.   

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Percről percre: országszerte tüntetnek a Kuciak-gyilkosság évfordulóján

Kiska: Az Alkotmánybíróság az ország legfontosabb és legbefolyásosabb intézménye

A hasznos mikroorganizmusok szerepe egészségünk megőrzésében

Egy apa harca az igazságért

Galántán elmarad
 az U13-as teremtorna

Frissítve

A NAKA Alsóhatáron - gyilkosság gyanúja miatt őrizetben a polgármester

Legfrissebb galériák
Olvasta már?