Régió

Korszerűbb bútorok a Czuczor Gergely Alapiskolában

Érsekújvár | A korszerűbb iskola pályázat eredményeként 28 ezer eurót fordíthatott a Czuczor Gergely Alapiskola vezetése az alsó tagozatos tantermek, az iskolaklubok és a nyelvi szaktanterem felújítására.
author
Száz Ildikó

2021. november 8. 11:17

Érsekújvár
- Száz Ildikó felvételei

Azon kevés magyar alapiskolák egyike az érsekújvári, amely sikeres pályázatot dolgozott ki az oktatásügyi tárca felhívására, és jelentős összeget fordíthatott a jócskán elavult bútorok lecserélésére. Három önkormányzati alapiskola részesült ebben az állami támogatásban, a Vár utcai, a Nyitra-part utcai és a Czuczor Gergely Alapiskola. Az oktatási folyamatok során új módszerek, kötetlenebb csoportos foglalkozások bevezetésére nyílik lehetőség az osztálytermekben, ahol variálható padok, különféle ülőalkalmatosságok elhelyezésére, modern pihenősarkok kialakítására nyílt lehetőségük az iskoláknak. Három pihenőzónát alakítottak ki a pályázati támogatásból a Nyitra-part utcai alapiskolában, melyeket az iskolai szünetekben, szabadidős foglalkozások során használhatnak a tanulók. Központi pihenőzónát hoztak létre a másik szlovák alapiskolában is, ahol találkozókat, előadásokat tarthatnak a gyerekeknek. Priskin Zoltán, a magyar alapiskola igazgatója arról tájékoztatta lapunkat, hogy a kért és kapott összegből a kilencvenöt éves történelmi iskolaépületben lehetőségük volt attraktívabbá tenni az osztálytermeket, méretre szabott modern és esztétikus szekrénysorokat rendeltek. Szőnyegeket, tabureteket is sikerült vásárolniuk szeptember és október folyamán. „Nagy siker és öröm számunkra, hogy a pályázatot meghirdető oktatási minisztérium érdekesnek találta az ötleteinket. Az iskola a saját költségvetéséből is hozzájárult az alsó tagozatos tanulók tantermeinek felújításához. Padokat kértünk, ezekhez a székeket mi vásároltuk. Jóleső érzés, hogy a tantermekben lecserélhettük a régi táblákat, a helyükre ökológiai szempontoknak is megfelelő, állítható kerámia táblák kerültek. Biztonságosabbak az új fülkeszerű szekrények is, mint a régiek, a tanulóknak saját rekeszeik vannak a tanszereik elhelyezésére” – mondta Priskin Zoltán. Esztétikusabbak, vidámabbak lettek azok a tantermek is, ahol az iskolai klubok működnek. Az intézmény vezetése annak is örül, hogy a város egyetlen magyar tannyelvű alapiskolájának új propagációs anyagaiban már az újonnan bebútorozott tantermeket láthatják a szülők. Idővel folytatni szeretnék a fejlesztést, hogy a tanulók meghitt, családias környezetben tanulhassanak.

Érsekújvár

A Czuczor Gergely Alapiskola így nem csak a minőségi oktatásban, hanem a barátságos, szemrevaló környezettel is versenyképes intézménnyé válik a járási székhelyen.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
sulik

Sulík megbuktatná a kormányt

ds

Ezeknek a polgároknak az év végéig új személyi igazolványt kell kérvényezniük!

f

„Mindenért Amerika tehet” – a Politico utánanézett, miért terjedt el Európában ez a mondás!

Zoch utcai gázolás

Kis híján tragédiával végződött a volánnál szundikáló sofőr ámokfutása Pozsonyban

dd

Véres történetek a szlovákiai alvilágból...

új szó

Miről ír a pénteki Új Szó?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.