Régió

Komárom: A város támogatja a hulladék osztályozását az alapiskolákban

Komárom | Komárom városa különleges támogatásban részesíti a város területén található alapiskolákat, hogy megfelelő feltételeket biztosíthassanak a hulladék osztályozásához. A városi képviselő-testület 2000 eurót különített el a költségvetésből erre a célra. Az iskolák színes szemeteskukákat kapnak, amelyekbe a diákok külön gyűjthetik a papír-, fém-, üveg- és műanyag hulladékot.
TASR

2019. május 10. 11:40

A felvétel illusztráció

A projekt célja, hogy csökkentsék általa a hulladéktermelést, emeljék az osztályozott hulladék arányát és már gyermekkorban megváltoztassák a hulladékgyűjtéssel kapcsolatos szokásokat. „Egy átlagos európai évente 480 kilogramm, egy átlagos komáromi család pedig évente átlagosan két tonna szemetet termel. Éves szinten Komáromban 16 millió kilogramm szemetet kell feldolgoznunk. Ennek nem kellene így lennie, ha osztályoznánk a hulladékot” - hangsúlyozta Keszegh Béla polgármester az Eötvös Utcai Alapiskolában, ahol átadta az új segédeszközöket.

„Elsősorban a ti jövőtökről van szó. Figyeljünk egymásra, használjuk a kukákat rendeltetésszerűen. Figyelmeztessétek osztálytársaitokat, otthon is figyeljetek oda a hulladék helyes osztályozására” – kérte a diákokat Majer Péter, az iskola igazgatója.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alacsony a választási részvétel a gömöri járásokban is

Egy amerikai nő mindenáron szavazni akart Pozsonyban

Ezúttal is alacsony a választási részvétel a kassai Luník IX lakótelepen

Integráció nem, folklór igen

Döntőben az oroszokat legyőző finnek

Tovább tárgyalnak a 635 eurós minimálbérről

Legfrissebb galériák
Olvasta már?