Régió

Kiska szerint az újságíró-gyilkosság óta eltelt egy év alatt nem sok változott

Kassa | Andrej Kiska államfő nem gondolja, hogy Ján Kuciak és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolása óta a helyzet látványosan javult volna. Mindezt Kassán mondta el, csütörtökön.
TASR

2019. február 21. 19:30

- TASR-felvétel

„Dicséret jár a nyomozóknak és a rendőrségnek, mert hála nekik, nagy valószínűséggel megtaláltuk a gyilkosokat, és valamit tudunk legalább az egyik megrendelőről is, aki mindemögött állt. Mindannyian azt szeretnénk, ha minden kapcsolatra, amely a gyilkosság mögött működött, fény derülne“ – mondta, hozzátéve, hogy megérti a nyomozókat és a büntetőeljárásban résztvevő szerveket, amiért időre van szükségük. „Mi itt a másik oldalon várjuk a válaszokat, mert még mindig sok a megválaszolatlan kérdés“ – tette hozzá.

Kiska szerint vissza kell szerezni az emberek bizalmát, akiknek újra hinniük kell abban, hogy ha valami rossz történik – történjen az akár egy magas beosztású tisztviselő által -, azt ki kell vizsgálni. „Egy év alatt sok minden kiderült – például, hogy meg akarták gyilkolni az egyik ügyészt, egy politikust, hogy a titkosszolgálat volt tagja megfigyelte az újságírókat – köztük Ján Kuciakot is. Kiderült, hogy a gyilkosság egyik legfontosabb összekötője több politikusnak volt a bizalmasa és nagyon közeli ismerőse“ – mondta. Kiska szerint ezek a dolgok nyugtalanítják az embereket.

Kiska jelezte a részvételét a megemlékezésen, amelyet több városban tartanak csütörtök délután Ján Kuciak és jegyese emlékére. „Ott fogok állni, magamban azt a kérdést feltéve: mit tehetünk még? Mondjuk független ellenőrzést vezethetnénk be a rendőrségen. De vajon az emberek elhinnék, hogy a rendőrség valóban felülvizsgálja saját magát? Az apró jelek, amelyek száz meg száz új kérdést vetnek fel, azt mutatják, hogy nem valószínű“ – tette hozzá az államfő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Belerúgott Čaputovába a magyar kormánysajtó

Keresik ezt a férfit, életveszélyben lehet

Nem fogadta el a pápa a pedofília eltussolása miatt elítélt bíboros lemondását

Kétszáz ember nézte élőben az új-zélandi mészárlást, de egyik sem jelzett a Facebook moderátorának

Értékes pont, de nyerhettek is volna

Kevés hulladékot szeparálnak a galántai járásbeli falvakban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?