Régió

Kisebbségvédelem Európában

A Kisebbségi Jogvédő Intézet és a Nemzetpolitikai Kutatóintézet idén már nyolcadik alkalommal rendezi meg a Kisebbségvédelem Európában elnevezésű nyári egyetemet Martonvásáron, Budapesten és Székesfehérváron.
Somogyi Katalin

2019. március 15. 11:56

A július 7-től július 12-ig tartó képzésen olyan joghallgatók, doktoranduszok vagy kezdő jogászok vehetnek részt, akik az anyaországon kívül élő magyarok érdekvédelmével szeretnének foglalkozni. 

A nyári egyetem témája a kisebbségvédelem minden formája és jogi vetülete. Érinti a nyelvhasználathoz való jogot, az oktatási jogok kiterjesztésére vonatkozó kérdéskört és a kisebbségek politikai képviseletét is. A szervezők olyan szakmai platformot szeretnének nyújtani a résztvevőknek, ahol lehetőségük van nemcsak az egymás közti párbeszédre, hanem az oktatók és hallgatók közti eszme- és tapasztalatcserére is. 

A részvételi korhatár 20-30 év. A nyári egyetemnek összesen 15 résztvevője lehet, akik ösztöndíjat is kapnak. A szállás és a napi háromszori étkezés is biztosított. A résztvevőknek csak az oda- és hazautazás költségeit kell fedezniük. Jelentkezni május 1-ig a www.kji.hu oldalon lehet. A pályázókkal május 6. és 9. között videóinterjút készítenek. Ennek alapján választják ki a 15 résztvevőt, akiknek 10 000 forintos regisztrációs díjat kell befizetni. Ez csupán kaucióként szolgál arra az esetre, ha a kiválasztott jelentkező önhibájából mégsem vesz részt a nyári programban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Harabinnak és Kotlebának való déli, magyarlakta vidék

Kiskát kihallgatta a NAKA

Brexit - Theresa May csak rövid halasztást kér

Bővül a Čaputovát támogatók köre

A beteg is felelős a kezelés hatásáért

Hihetetlen indok miatt pereli a DC Comics a Valenciát

Legfrissebb galériák
Olvasta már?