Régió

Kigyulladt a pozsonyi Park Inn szálloda

Pozony | A tüzet 13 órakor jelentették be, jelenleg 24 tűzoltó próbálja eloltani.
TASR

2019. április 29. 14:30

Frissítve
- TASR-felvétel

Pozsony központjában, a Hal téren kigyulladt a Park Inn szálloda. Az információt a Pozsonyi Kerületi Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) operatív központja erősítette meg a TASR hírügynökségnek hétfőn. A helyszínre hét tűzoltóautó érkezett, az oltásban 24 tűzoltó vesz részt.

d

A tűzoltók a helyszínen megállapították, hogy az épület homlokzata, illetve a hőszigetelés kapott lángra. A tűz mintegy 10 méteres magasságig terjedt tovább. A tűzoltók jelenleg rejtett tűzfészkek után kutatnak. Sérültekről, halálos áldozatokról nem érkezett hír.

A helyszínen van a rendőrség is. Lucia Mihalíková, a Pozsonyi Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője elmondta: a szállodából a terjengő füst miatt több mint 90 főt evakuáltak, akik azonban már visszatérhettek az épületbe.A tűzoltók szétszedték a homlokzatot és további rejtett tűzfészkeket kerestek.

A tavaly felújított szálloda külsejét a város idegenforgalmi szakbizottsága is bírálta és korábban felszólították a tulajdonost, hogy a műemlékvédelmi hivatal javaslatai alapján dolgozza át a vakolatot, amely szerintük rontja a műemlékvédelmi övezet látképét. (TASR, béva)

Park Inn
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Emelkedik a szegénységi küszöb

Elfogadta a parlament a Lex Harabint

Iskolaügyi témák terítéken Gútán

Karácsony Gergely nyerte az ellenzéki előválasztást

Buffon visszatérhet a Juventusba

Miért viszket a fejbőr?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?