Kezdődik a nyári fürdési szezon Nagymegyeren

Bíznak az új rendszer működésében - A szerző felvétele
Nagymegyer |

Május közepén tartották a legutóbbi önkormányzati testületi ülést Nagymegyeren, ahol költségvetési módosításokról is döntöttek, valamint a kötelező programpontok mellett a nagymegyeri Thermal Corvinus fürdő helyzetét is kiemelték. 

Hodosi Tibor képviselő a szavazások végeztével arról tájékoztatta a képviselő testületet, hogy rengeteg panasz érkezik hozzá a fürdővel kapcsolatban. Holényi Gergő polgármester reakciójában biztosított arról, hogy a termálfürdőben folyamatosan haladnak a megfelelő szezonnyitási körülményekhez szükséges munkálatok.

Igyekeztek időben befejezni a felújításokat

A fürdő szeretné teljes kapacitásával nyitni a 2022-es nyári szezont, de sajnos maradtak olyan hiányosságok, amik még június 1. előtt két héttel sem feleltek meg az elvárásoknak. Sok munkálatot viszont már befejeztek, mint például a félfedett medence előkészítését, amit fel kellett ásniuk, ugyanis a csövek el voltak dugulva. A benti gyerekmedence és a kinti melegvizes medence csapját kicserélték és a vezetékeit felújították. Izolálták a benti gyerekmedencét, a kintit egyelőre még nem fejezték be. Modern mágneses csapokat helyeztek el, valamint egy olyan monitoros rendszer installációját is tervezték, aminek segítségével a medence hőfokát ellenőrizni tudják és a kutakból kifolyó víz mennyiségét is.

A Beatrix étterem régi és új arculata - kép forrása: Nagymegyeriek Fóruma közösségi oldal

Eltűntek a festmények

A Beatrix étterem falairól a felújítási munkálatok közben lekerültek az eredeti, kézzel festett freskók, melyeken a magyarsághoz köthető történelmi jelenetek voltak láthatóak.

Mivel a festmények nem voltak művészeti festményeknek nyilvánítva, ezért törvényileg nem tudtunk mit tenni a védelmükben

– mondja Balázs Péter képviselő. Itt komoly munkálatok zajlottak, ugyanis még korábban, az étterem mellett lévő játékelem szerelésekor a tartószerkezet csavarjai belefúródtak az étterem falába, aminek következtében a víz hosszan áztatta azokat. Sokáig vizesedtek még az ottani toalettek és az alagsori szekrények is. Az érintett falak kiszáradása után kezdődhettek csak meg a munkálatok, aminek folytán eltűntek a festmények a falról, ez pedig a helyiekből komoly ellenérzéseket vált ki.

A programpontok befejeztével rátértek a fürdő helyzetére is - A szerző felvétele

Régi rendszer helyett újat

Az új beléptető rendszer működésével kapcsolatban Varga Albin képviselő aggályait fejtette ki, ugyanis a hozzá érkezett információk szerint az nem működik megfelelően. Holényi Gergő ennek ellenére továbbra is támogatja az új beléptető rendszer üzembe helyezését, ugyanis tudomása szerint, a régivel több módon is vissza lehetett élni. Konkrétumokat nem árult el, sem a tettesek kilétéről, sem az elkövetés módjáról.

Új konténerek a büféseknek is

Szóba került még több új konténer elhelyezése is, amiket a termálba érkező árusoknak és büféseknek adnának ki, ugyanis a meglévő, régi fabódék ma már nem felelnek meg a jelenlegi higiéniai követelményeknek. Ezeknek az installációja előreláthatólag július közepén valósulhat meg. Balázs Péter képviselő úr erős kétségeinek adott hangot a kihelyezés időzítését illetően, ugyanis július közepe épp főszezonnak számít, valamint annak törvényességét illetően is, mert állítása szerint a képviselő testület egyértelmű támogatása nélkül ez nem törvényes eljárás.

Gyereknappal kezdenek

A Nagymegyeri Termálfürdő június 1-vel nyitotta meg kapuit. A hétvégén pedig egy nagyszabású gyereknapi rendezvénnyel, valamint különleges kedvezményekkel várják az érkezőket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?