Két új bevásárlóközpont épül Vágsellyén

Vágsellye
Vágsellye |

A járási székhely központjában és a Vágvecse városrészen is új bevásárlóközpontot építenek. Vágvecsén a főútnál lévő területen az építkezés nem akadályozza a közlekedést. A másik beruházással párhuzamosan új körforgalmat is építenek, a vezetékek áthelyezése miatt várhatóan két-három hónapig korlátozásokra kell számítaniuk a gépkocsivezetőknek.

Jozef Belický, Vágsellye polgármestere a napokban arról tájékoztatta a lakosokat, hogy igyekeztek kompromisszumra jutni. A Vágkirályfai- és a Szlovák Nemzeti Felkelés utcai kereszteződésnél zajló munkálatok során sikerült megmenteniük egy öreg fát, és nem éri baj az egykori malom utolsó építményét sem. A lakosok javaslatára még 2018-ban védett műemlékké nyilvánították az egykori malom transzformátorállomását. A régi malmot már lebontották, a szomszédságában álló transzformátorállomás, amely 1913 és 1914 között épült, a főút mellett maradt. Az egykori malomban 1918 táján tizenhét munkás őrölt búzát és korpát. A trafóállomás megőrzésével a város egykori gyors ipari fellendülésének állítanak emléket. A Vágkirályfai úti bérlakásokban élők közül egyeseket meglepett a munkazaj és nehezményezték, hogy az építkezésnek áldozatul esett az a kisebb, az egykori kórházi parkkal szomszédos zöldterület, amelyre ráláttak az ablakaikból. Az új bevásárlóközpontnak a látványtervek szerint zöld tetőszerkezete lesz, mint amilyen a városházán van. A Vágkirályfai- és az SZNF utcai kereszteződés rendkívül veszélyes, számos baleset helyszíne. A helyiek már megszokták az utak furcsa, átlós keresztezését, ám a járási székhelyre Galánta felől érkező, vagy a városon át közlekedő autósok számára némileg kaotikus ez a kereszteződés. Reggeli és délutáni csúcsforgalom idején hosszú kocsisorokban kell várakozniuk az utasoknak. Az új körforgalmi csomópont megoldást jelenthet erre a problémára is, míg meg nem épül az óhajtott elkerülőút. Jozef Belický már a legutóbbi önkormányzati ülésen hangsúlyozta, hogy némi korlátozásokra kell számítaniuk a gépkocsivezetőknek. „Nehezíti a tervezett építési munkálatokat, hogy az érintett terület alatt városi vezetékek vannak. Köztük a városi vízvezeték, amit át kell helyezni és új, korszerűbb csöveket raknak le a munkások. Ennek köszönhetően a víz minősége is javulhat, nem lesznek benne lerakódások, mint ahogy az időnként előfordult. Évek óta hallgatjuk a vágsellyei lakosoktól, hogy kevés a városban a bevásárlóközpont, kénytelenek emiatt más városokba utazni vásárolni. Ezért döntöttünk úgy, hogy két további bevásárlóközponttal bővítjük a kínálatot” – tájékoztatta a lakosokat Jozef Belický a város önkormányzati honlapján közzétett kisvideóban. A Retail Box Šala a Vágkirályfai úti bérlakások közelében épül meg. A forgalomkorlátozások várhatóan 2,5-3 hónapig tarthatnak a járási székhelyen, emiatt türelemre és óvatosságra intik a Galánta felé haladó, illetve az ebből az irányból érkező gépkocsivezetőket.

Vágsellye
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?