Két hétre ismét leáll a termelés a Suzukiban

Suzuki

A félvezetők hiánya miatt az esztergomi gyár ismét leállásra kényszerül, a pihenőnapokat később a munkaidőkereten belül pótolják – közölte a cég az Új Szóval.

Félvezetőhiány miatt idén már másodszor áll le a termelés a Suzuki Zrt. esztergomi autógyárában. A termelés szeptember hatodikától tizennyolcadikáig szünetel, és ez érinti a cég több száz szlovákiai dolgozóját is. Ezzel összefüggésben lapunk arról érdeklődött, hogy a kényszerű leállás miképp hat ki a műszakokra, hogy érinti ez a szlovákiai munkásokat, a dolgozók bérét, mi a helyzet a Suzuki beszállítóinál, illetve az alkatrész- és a chiphiány miatt késik-e a cég a megrendelésekkel? A Suzuki kommunikációs titkársága megkeresésünkre csak annyit válaszolt, hogy szeptember 6. és 18-a közt valóban leállás lesz, ez alatt az idő alatt a gyár minden érintett munkatársának pihenőnapokat biztosítanak, melyeket transzfernapok segítségével a munkaidőkereten belül később pótolnak.

Kihasználva a termelési szünetet vállalatunk számos, az éves beruházási tervben szereplő innovációs programot valósít meg. Folytatjuk az „okosgyárhoz” kapcsolódó fejlesztések kiaknázását, újabb anyagmozgatási feladatokat automatizálunk, fejlesztjük munkatársaink közvetlen munkakörnyezetét. Anyavállalatunk környezetvédelmi célkitűzéseivel összhangban pedig újabb lépéseket teszünk a karbonsemlegesség felé“ – fejtette ki válaszában Bonnár-Csonka Zsuzsanna, a cég szóvivője.

A Suzuki Zrt. autógyára idén júliusban szintén a félvezetőhiány miatt kényszerült leállni, augusztusban pedig az éves karbantartási munkák miatt szünetelt a termelés.

Cikkünk megjelenését követően a cég a következőképpen pontosított:

A Magyar Suzuki Zrt. közli, hogy júliusban nem teljesen álltak le a termeléssel, csupán egy ideig egy műszakban dolgoztak az esztergomi gyárban a félvezetők hiánya miatt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?