Régió

Kerékpárúttal hálóznák be Somorját

Somorja | A csallóközi város képviselőtestülete a héten rendkívüli ülésen döntött a Somorja–Úszor kerékpárúttal kapcsolatos határozatról. Az önkormányzat az utolsó pillanatban pályázik támogatásért a közel egymillió euró értékű projektre.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. november 2. 11:46

Orosz Csaba, Somorja polgármestere lapunknak elmondta, hogy már legalább öt éve dolgoznak a tervek előkészítésén.

„Eredetileg azt terveztük, hogy kerékpárúttal összekötjük Csölösztő városrészt az úszori vonatmegállóval. Végül különválasztottuk a két projektet, mert komoly akadályokba ütközött”

– nyilatkozta Orosz, hozzátéve, hogy az eredeti elképzelés szerint is mindkét önkormányzat a saját területén gondoskodott volna a kerékpárút megépítéséről. A város azt szorgalmazta, hogy kataszterében folytatódjon a fejlesztés előkészítése. 

Somorján a csölösztői X-Bionic sportközponttól a Pomlé végén lévő városhatárig, a városközponton keresztül vezet a tervezett útvonal. Október végéig lehetett pályázni a beruházásra, a város az utolsó pillanatban adta be a pályázatot. A polgármester ezt azzal magyarázza, hogy rendezni kellett az útvonal alatti telkek tulajdonviszonyait. „A legtöbb szakaszt a meglévő útvonalakon jelöljük ki, néhány helyen szélesítjük az utakat, de új útvonalak és megállók is lesznek. Egy szakavatott céget bíztunk meg a tervezéssel azért, hogy járható is legyen az út, és megfeleljen az előírásoknak” – folytatta Orosz Csaba.

Az év végéig kiderülhet, hogy sikeres lesz-e Somorja 931 ezer eurós pályázata. Ha elnyerik a támogatást, akkor az önkormányzatnak az összeg öt százalékával kell hozzájárulnia a beruházáshoz.

(béva)

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Igor Matovič szlovák miniszterelnök és Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes a Medve–Vámosszabadi határátkelőnél tegnap reggel. Brüsszel szerint július elejétől fokozatosan megnyitnák az EU külső határait.⋌(Somogyi Tibor felvétele)

A szlovák politikában a trianoni évforduló kapcsán újra előkerült a magyarkártya

Berényi: „Nem volt megfelelő a memorandum átadásának időzítése”

Komárom

Komáromi Nyár – újragondolva

rendőrség illusztráció

Vizsgálja a rendőrség a pozsonyi, vereknyei roncstelep ügyét

vásárlás

A nagy üzletláncok a járvány nyertesei

Romsics Ignác

„A történész az igazság megismerésére törekszik...”

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.