Kassa megye 400 ezer eurót különít el a közhasznú projektekre

A támogatással elsősorban a megye valamennyi lakosának életminőségén szeretnének javítani
Kassa |

A Kassa Megyei Önkormányzat (KSK) újabb pályázati felhívást tett közzé a hivatal által lehívandó támogatásokra. A megyeelnök egyéni támogatásai keretében az elkövetkezendő időszakban 400 000 eurót osztanak szét különböző közhasznú projektekre.

„Az egyéni támogatások keretében ismét különböző területeken támogathatunk olyan projekteket, amelyek a környezetünket vagy a sporttevékenységeket javíthatják, innovatív technológiákat vezethetnek be a szociális területen, növelhetik a nem formális oktatást, vagy segíthetnek a kulturális műemlékek vagy szakrális épületek felújításában. Egy-egy támogatás összege 500 és 10 000 euró között mozog, amelyet külön projektek keretében tudunk folyósítani. A megyei hivatal reméli, hogy minél több olyan szervezet vesz részt benne, amelyek projektjeinek köszönhetően elősegíti a falvakban vagy a városokban élők életét” – jelentette ki a felhívás kapcsán Rastislav Trnka kassai megyeelnök. Ahogy azt a hivatal sajtóosztályától megtudtuk, a támogatásra bármely jogi vagy természetes személy (beleértve az egyéni vállalkozókat – a szerk. megj.) pályázhat, akinek a székhelye vagy állandó lakhelye a Kassai kerület határain belül van, vagy aki ebben a régióban végez tevékenységet vagy nyújt szolgáltatást. A projekteknek, amelyekre a támogatást nyújtják, 2024. október 31-ig kell végbemenniük. Egy projektre nyújtott támogatás legfeljebb a kiadások 90 százalékát fedezheti, amelyből legalább 10 százalék a pályázó társfinanszírozása kell hogy legyen. A benyújtott projektek olyan területeket érinthetnek, mint például a regionális fejlesztés, a környezetvédelem, a sport, a szociális ügyek és az egészségügy, az oktatás, a tudomány és a kutatás, valamint az emberi jogok és szabadságjogok. A támogatási kérelmet a megyei hivatal web.vucke.sk honlapján elérhető elektronikus űrlap kitöltésével, vagy postai úton a KSK hivatali címére nyomtatott formában beküldve, vagy személyesen a KSK jegyzői titkárságának irodájában lehet benyújtani. „A pályázatokat április 15-től 2024. május 17-ig lehet benyújtani. A pályázók a támogatási felhívással kapcsolatos részletes tájékoztatást, beleértve a pályázathoz kötelezően csatolandó mellékleteket és a projekt támogathatóságának feltételeit is megtalálják a megye honlapján” – informálta lapunkat a hivatal sajtóosztálya. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?