Régió

Kassa felvételét kérte az UNESCO hálózatába

Kassa | A Kreatív Városok Hálózatába szeretne tartozni a város. Az önkormányzat a napokban nyújtotta be a csatlakozáshoz szükséges pályázatot.
Németi Róbert

2017. június 21. 19:48

A titulussal nemzetközi kapcsolatokra, a turizmus és a gazdaság széles körű fejlesztésére, a művészet fejlődésére nyílik lehetőség. Az UNESCO hálózatának jelenleg 116 város a tagja.

A pályázat elkészítésével a Creative Industry Košice nonprofit szervezetet bízták meg, a városban működő kulturális, közéleti, kreatív és számítástechnikai vállalatokkal együttműködési szerződést írtak alá. „Az utóbbi évtizedben a kommunikációs és információs technológia központjává vált a város. Most a számítástechnika és a kreatív ipar fúziójának küszöbén állunk, melyet a médiaművészet kihasználásával tudnánk a leggyorsabban és legeffektívebben elindítani” – hangzott el a pályázat kapcsán szervezett sajtótájékoztatón. Michal Hladký, a Creative Industry Košice igazgatója szerint a titulus megszerzésével két legyet ütnének egy csapásra. „Elsősorban kapcsolatot teremtenénk a helyben és a régióban tevékenykedő művészek és kulturális központok között, a város előtt pedig megnyílnának a lehetőségek a hálózat jelenlegi tagjaival való együttműködésre. Az UNESCO rendszeres találkozókat szervez” – magyarázta Michal Hladký. A 2004-ben alapított Kreatív Városok Hálózatának célja a városok gazdasági, szociális és kulturális fejlesztésének szakmai támogatása az irodalom, a művészet, a zene, a dizájn, a népművészet, a médiaművészetek és a gasztronómia területén.

Önnek ajánljuk

Kozák belekötött Hyballába: „Menj vissza Németországba!”

VIDEÓ: Feltehetően nyolc áldozata van az eperjesi gázrobbanásnak

Több személyt őrizetbe vett a rendőrség az eperjesi robbanással kapcsolatban

Videón az eperjesi gázrobbanás

GALÉRIA: Ismét tizenegyest hibázott, és kikapott a Téglamezőn a DAC

Fico állapota stabilizálódott

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.