Júniustól fizetni kell a parkolásért Somorján

Somorja |

<p>Több módosítással elfogadta a város képviselő-testülete a fizetős parkolás bevezetéséről szóló általános érvényű rendeletet.&nbsp;Június&nbsp;1-jétől díjköteles lesz a parkolás a városközpontban.&nbsp;</p>

A képviselő-testületi ülés napirendi pontjai közt szerepelt a fizetős parkolásról szóló határozat. Bárdos Gábor polgármester elmondta, 2007 óta dolgoznak a koncepción. Kiemelte, sok az autó a városban, és az új parkolóhelyek kialakításán kívül közlekedési tanulmányt is készíttetnének. Az ülésen elhangzott, hogy 29 módosító javaslat érkezett a határozathoz, ezek közül nyolcat belefoglaltak az anyagba. Júniustól fizetni kell a parkolásért a Gazda soron, a Szél utcában, a Fő úton, a Fűzfa és az Iskola utcában. Munkanapokon reggel nyolctól délután négyig, szombaton reggel nyolctól délig kell parkolójegyet váltani. A parkolás díja óránként ötven cent, a sofőrök SMSben is fizethetnek. Azok, akiknek állandó lakhelyük van a városban, parkolókártyát igényelhetnek, az első autóért évente 40, a másodikért 120 eurót kell fizetni. Az egészségkárosultak ingyen használhatják a parkolóhelyeket. A képviselők elfogadták, hogy az eredeti tervhez képest egy órával rövidüljön a fizetős parkolás időtartama, de a parkolóövezetek számának csökkentését nem hagyták jóvá. 

A parkolókat az Arrea városi cég üzemelteti. Az ülésen elhangzott, a vállalatnak van engedélye a tevékenységre. A fizetős parkolásból származó bevételt a parkolóhelyek karbantartására és új helyek kialakítására fordítják, kétszintes parkolóházat építenének. A testület úgy döntött, egy év múlva értékelik a díjköteles parkolás rendszerét, és ha kell, módosítják a szabályokat. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?