Jótékonyság jógával

Kovács Christian
KIRÁLYRÉV/GALÁNTA |

Egy hónapig tudják fedezni a számos betegséggel küzdő kisfiú rehabilitációját abból a pénzből, ami a hétvégén tartott jótékonysági jógán gyűlt össze.

Oroszi Gyöngyi királyrévi jógaoktató édesanyja révén ismerte meg a négyéves Kovács Christian történetét és döntött úgy, hogy megpróbál segíteni rajta. A jótékonysági jógán több mint 350 euró gyűlt össze, ami nagyjából egy hónapra elég a rehabilitáció kiadásainak fedezésére. „Nem egy nagy összeg, de legalább ennyivel segítettünk. A jógaóra résztvevői adakozásából gyűlt össze, illetve voltak, akik nem tudtak eljönni, de a pénzt odaadták. Az egyik résztvevő saját készítésű karkötőket ajánlott fel, az eladásból befolyt összeget is hozzátettük az adományokhoz” – tudtuk meg Oroszi Gyöngyitől, aki úgy véli, bárki kerülhet ilyen helyzetbe, és aki adományoz, annak valószínűleg nem fog hiányozni a felajánlott összeg, az adományozottnak viszont hatalmas segítség lehet. 

Súlyos problémák

A Galántán élő kisfiú féléves koráig szépen fejlődött, azóta viszont egyre sokasodnak a problémák. Először izom hipertóniát diagnosztizáltak nála, ami az izmok merevségét jelenti, vagyis azt, hogy nem tud szabadon mozogni. Orvosai eleinte azzal bíztatták, hogy sok mozgással rendbejöhet, és 14 hónaposan el is kezdett ülni és mászni, később azonban újabb problémák adódtak. „Az egyik a kancsalság volt, amelyet szintén az alapbetegség okozott, de szerencsére műtéttel helyre tudták hozni. Ami viszont nagyon nagy gondot jelent, az az epilepszia, amely 2020 januárjában jelentkezett először. Sajnos naponta akár 20-30 rohama is van, az orvosok nem tudnak rajta segíteni. A nemrégiben elvégzett genetikai vizsgálat kimutatta, hogy két mutálódott gén okozhatja a problémákat, de pontosabb meghatározást nem tudtak adni a szakemberek, mert eddig hasonló esettel nem találkoztak. Most ránk, szülőkre vár genetikai vizsgálat, hogy kiderüljön, nem örökletes betegségről van-e szó. Igyekszünk minden lehetőséget kihasználni, hogy Christian mindennapjait megkönnyítsük és amennyire lehet, fejlesszük. Sopronba, Pöstyénbe járunk 1-2 hetes kezelésekre, hetente kétszer lovasterápiára, amely nagyon jó eredményeket mutat. Kétszer jártunk Varsóban, legközelebb pedig Súrra (Šúrovce) készülünk egyhetes gyógykezelésre. Az összes kezelést, rehabilitációt a családi költségvetésből kell kigazdálkodni, ami jelentős kiadásokat jelent” – részletezte Osztényi Szabina, Christian édesanyja. A biztosító egyetlen alkalommal járult eddig hozzá az egyik kezeléshez. Chistiannak kerekesszékre is szüksége lenne, de állami támogatást nem kap. Idén először kezdték el az adó 2 százalékát gyűjteni, illetve a galántai Templars Slovensko Polgári Társulás segíti a családot jótékonysági rendezvényekkel. 

Aki szeretné támogatni Kovács Christian gyógykezelését és rehabilitációját, az megteheti a következő transzparens számlán: Zdravie pre Christianka, SK84 0900 0000 0051 7583 2258, swift: GIBASKBX, a számlatulajdonos neve: Sabína Osztényiová.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!