Régió

Jóreménység kiállítás

Dunaszerdahely | Már hetedszer nyílt kiállítás Dunaszerdahelyen a fogyatékkal élők képzőművészeti műhelyének alkotásaiból a Gallery Nova termeiben.
Somogyi Katalin

2019. november 13. 11:21

Dunaszerdahely
- Somogyi Katalin felvétele

A Jóreménység kiállításán a járásban működő szociális otthonok lakói, a speciális iskolák tanulói, valamint az Értelmi Fogyatékossággal Élők Egyesületének tagjai vettek részt, összesen több mint kilencvenen. 

Az elmúlt évfolyamokban megszokott, több helyszínen zajló alkotóműhelyek aktivitása ez alkalommal a nagymegyeri kultúrházban összpontosult, ahol többféle kreatív tevékenységben vehettek részt az érdeklődők. Volt hely a dekupázskészítő asztalnál, a gyöngyfűzőknél, a selyem-, illetve üvegfestők mellett, az agyagformáló és korongozóasztalnál is. 

„Már évek óta mentorként veszek részt ezen a rendezvényen, és minden egyes évfolyamában újra és újra tudatosítom, hogy nem én vagyok az, aki tanít, hanem én tanulok, mindig új és újabb tapasztalatot szerzek. Most is csodálattal adózom a selyemfestőknek, először tapasztaltam az enkausztika (színesviasz-vasalás) technikát, melyet lenyűgöző bravúrral alkalmaztak a – túlzás nélkül mondhatom – művészek” – mondta a kiállításmegnyitón Krascsenits Dániel keramikus, az alkotóműhelyek egyik állandó mentora. „Az ideális állapot az lenne, ha az ilyen alkotóműhelyek nemcsak évente egyszer, hanem állandóan jelen lennének a fogyatékkal élők mindennapi életében, hiszen rendkívüli módon stimulálják érzelmi és mentális élményeiket. Most még elérhetetlen álomnak tűnik, de hinni kell, és egyszer ezt is elérjük” – vallotta Jana Svetlovská, a Csallóközi Népművelési Központ igazgatónője Krascsenits Dániellel.

Advent idején folytatódik az alkotóműhely rendezvénysorozat. Első adventvasárnappal kezdődően minden továbbin a Max üzletközpontban rendeznek vásárt a szociális otthonok, a speciális iskolák és az Értelmi Fogyatékossággal Élők Egyesületének tagjai saját készítésű alkotásaikból.

Dunaszerdahely

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Megnemtámadási paktum nélkül pozitív kampányt ígérnek

Mikuláš Vareha: Kilenc évet ültem, mintha kómából ébrednék

Lakhatási és adóssági patthelyzet

GALÉRIA: Megérkezett Eperjesre az a hatalmas gép, amellyel a Munkácsi utcai házat fogják bontani

Kirgizisztánban zárolták több sajtóorgánum számláit egy oknyomozó riport után

Könyv a dunaszerdahelyi alvilágról

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.