Jól áll az országos tesztelés szervezése Komáromban

Komárom
Komárom |

Komáromban még a múlt hét folyamán amit csak lehetett, előkészítettek – nyilatkozta lapunknak Keszegh Béla polgármester. Elmondta, ma és kedden még egyeztetnek az illetékes szervekkel és szervezetekkel a tesztelést érintő adminisztratív teendőkről, valamint kialakítják a mintavételi pontok személyzeteit.

A következő munkanapokon szeretnék letesztelni azokat a célcsoportokat, akiket az állam is kijelölt – ilyenek például a rendőrök, tűzoltók, hivatalnokok. Emellett a hét folyamán bárki felkeresheti a három megszokott komáromi tesztelőpontot a Semmelweis Ignác Egészségközpontban, a Komáromi Regionális Egészségügyi Hivatalban (RÚVZ), illetve a kórházban. A városvezetős úgy számol, hogy ekképp a munkanapokon valamennyire tehermentesíthetik a hétvégi időszakot, amikoris 30-nál több mintavételi ponton fogják várni a polgárokat. Egyes korábbi helyszíneken – például Harcsás vagy Kava városrészeken – lehet, hogy nem nyitnak szűrőállomást, ebben a kérdésben azonban még nincs végleges döntés. Amennyiben szükséges lenne, kibővíthetik a mintavételi pontok működését néhány nappal – azonban a korábbi tapasztalatok szerint a lakosok letesztelésére elég volt a két nap is, s inkább az okozott gondot, hogy szombat délelőtt és koradélután érkeztek tömegek a tesztelések helyszíneire. A vizsgálatokhoz szükséges védőfelszereléseket, eszközöket és fertőtlenítőszereket már korábban beszerezte a város.

Keszegh Béla hangsúlyozta, mindenképpen szándékukban áll, hogy Komáromban eletronikus regisztráció segítségével tudjanak időpontot foglalni a polgárok. Ez egyfelől a hideg időjárás, másrészt pedig a hosszú sorok kialakulása miatt is kívánatos lenne. Van olyan program, amit a fejlesztő a Szlovákiai Városok és Falvak Társulásán (ZMOS) keresztül ingyenesen felajánlott az önkormányzatoknak, s ami adott esetben a városi honlapra is beágyazható. Még nem dőlt el, hogy mikortól tudnák élesíteni ezt a funkciót, a polgármester erről későbbre ígért tájékoztatást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?