Javuló oltási arányok az érsekújvári régióban

Érsekújvár
Érsekújvár |

Az érsekújvári járásbeli Tardoskedden az önkormányzat felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy a hétvégi Peter Bič Projekt koncert idején lehetőségük lesz beoltatni magukat a községben.

Javult a tardoskeddi lakosok beoltottsága. Múlt héten még csak a negyvenhét százalékuk kapta meg az első védőoltást, mára negyvennyolc százalékos lett a beoltottság. Lakosaink negyvenkét százaléka a második védőoltást is megkapta, a községbeli oltást követően már negyvenhárom százalékuk teljes beoltottságú” – tájékoztatta a lakosokat Tóth Marián, a járás egyik legnagyobb községének a polgármestere. Udvardon, a térség másik legnagyobb településén is segítő kezet nyújt a lakosoknak az önkormányzat. Azok az udvardiak, akinek nincs lehetőségük odahaza regisztrálniuk a védőoltásra, a községi hivatal épületének földszinti termeiben lévő könyvtárban kérhetnek segítséget munkanapokon 8 és 12 óra között. Érsekújvárban a lakosokat a város önkormányzati honlapján és az Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet védőoltásokkal kapcsolatos, részletes tájékoztatást nyújtó honlapján is tájékoztatják a helyzet alakulásáról. A júliusvégi adatok alapján Nyitra megyében a COVID-19 elleni védőoltás első adagját mintegy félmillió ember kapta meg, ami átlagban a lakosság harmincnyolc százalékát jelenti. Élenjáró a Vágsellyei járás, ahol a lakosok negyvenegy százaléka kapott védőoltást. Az Érsekújvári járásban a lakosok harminckilenc százaléka oltatta be magát. A hivatalos, honlapokon is közzétett adatok alapján az Érsekújvári járásban a legnagyobb oltottsági arány a párkányi régióbeli, valamivel több mint kétszáz lakosú Garampáldon (Pavlová) van, ahol a lakosok ötvennégy százaléka kapta meg a védőoltást. A mintegy hétszáz lakosú Barsbaracskán a helyiek ötvenkét százaléka, Zsitvabesenyőn ötvenegy százalékuk oltatta be magát.

Az érsekújvári járásbeli Nagykéren, Leléden, Andódon, Érsekújvárban, Baromlakon és Pozbán élőknek mintegy negyvenegy-negyvenhárom százaléka már a második védőoltást is megkapta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?