Régió

Játszóterek a Duslo támogatásával

Vágsellye | A város gazdálkodása, az idei költségvetés bevételi és kiadási tételének értékelése is terítéken lesz az önkormányzat szeptemberi ülésén.
Száz Ildikó

2015. szeptember 10. 15:33

Az ülésre beterjesztett elemzésből kiderül, hogy az első félévben lakások és telkek, valamint feleslegessé vált városi tulajdon eladásából származó bevétellel gazdagodott a városkassza.
 
A Duslo Részvénytársaság 10 ezer eurót ajándékozott a városnak játszóterek építésére. Az utóbbi időben szorosabbá vált a vágsellyei székhelyű cégek és a város vezetése közti kapcsolat. Átutalta a pénzt a város számlájára a két céghez vezető járda építésére a Vágvecse városrészben lévő Shin Heung Precision Slovakia Kft. és az Euro Danztbo Kft. A Vágvecse városrész ipari zónájához vezető járda 107 504 euróba került. Jozef Belický, Vágsellye polgármestere júniusban mindkét cégbe ellátogatott, és tájékoztatta a vezetőket arról, hogy kerékpárút építését tervezik a város és a Duslo Részvénytársaság székhelye közti úton. Javasolta a munkáltatóknak, hogy ha újabb munkaerőre van szükségük, részesítsék előnyben a helyi lakosokat, és egyéb szolgáltatások terén is vegyék fel a kapcsolatot a kistérségbeli vállalkozókkal. A város vezetése szeretné vonzóbbá tenni a járási székhelyt a beruházók számára, eddig 155 394 eurót fordított utak és járdák karbantartására, illetve javítására. A sétányhoz vezető utat 3114 euróból építették, és befejezték a tágas parkoló kialakítását a város központjában. Vágsellye idei költségvetésében a legnagyobb kiadást az idősek otthonának befejezése jelenti. A beruházás kockázataival a testület már a június végi ülésen foglalkozott és jóváhagyta az idei büdzsé módosítását. 400 ezer eurós hitelből fejeznék be az európai uniós támogatással épülő, jelentős többletkiadással járó beruházást.
 
 
 
Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Bútorová

„Elfogadhatatlan a nemi sztereotípiák használata”

Eduard Heger

Heger: a jövő héten kiderül, milyen enyhítések jöhetnek

Dunaszerdahely

Részleges iskolanyitás sok rögtönzéssel

koronavírus-vakcina

Már a 45 év felettiek is regisztrálhatnak az oltásra

Eduard Heger

Heger: pragmatikus okok miatt tárgyal a Szputnyik vakcinákról Matovič

Monacói Nagydíj

Nézők előtt rendezik a Forma-1-es Monacói Nagydíjat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.