Jakubík Tamáska köszöni, jól van

Ipolyszalka |

<p>Tanulságos évet tudnak maguk mögött az ipolyszalkai Jakubíkék. A család legkisebbjének, Tamáskának speciális járókeretre volt szüksége. Az egész ország összefogott. Voltak, akik műanyag kupakkal, voltak, akik más módon segítettek. És akadtak olyanok is, akik mindezt rossz szemmel nézték.</p>

„Sok jó szándékú, kedves embert ismertünk meg, de akadtak rosszakarók is, akik komisz pletykákat kezdtek terjeszteni. Hálás vagyok azoknak, akik igyekeznek tartani bennünk a lelket. Biztatnak, hogy ne foglalkozzunk az irigyekkel. Tamáska szerencsére szépen fejlődik, iskolába is szeret járni” – nyilatkozott Jakubík Ildikó, a kilencéves kisfiú édesanyja.

Tamás koraszülöttként jött világra. Három hónapot töltött inkubátorban, miközben kétszer leállt a szíve. A második szívleállásnál agyvérzést kapott, az oxigénhiány miatt testének bal fele lebénult. Az orvosok nem sok esélyt adtak neki az életben maradásra, de a kisfiú igazi harcos. A család is mindent megtett fejlődéséért. Tornáztatták, lovagolni hordták, aminek köszönhetően sokat fejlődött a tartása. Egy alkalommal Egyiptomba is kiutaztak, ahol egy specialista foglalkozott Tamáskával. Ő – látva a kisfiú küzdelmét és élni akarását – kistigrisnek szólította. Az utóbbi években a család anyagi helyzete egyre romlott, a szülők ezért kupakgyűjtési akcióba kezdtek. Ennek bevételét speciális járókeret megvásárlására fordították volna. Tamás története szinte az egész országot mozgósította. Szlovákia magyarlakta területének minden szegletéből jelentkeztek segítő szándékú emberek. Az összefogásnak köszönhetően végül nemcsak járókeretet, hanem speciális tolószéket is kapott a kisfiú, ami megkönnyíti az iskolába járást is. „Tamás nagyon szereti a gyerekeket. Sokat fejlődött, mióta iskolába jár. Több szót használ, a járókeretnek köszönhetően szabadon mozog a házban is” – mondta az édesanya.

A műanyag kupakokért kapott pénzből nyáron úszni és lovagolni hordták a kisfiút. „Tamáska már nagyon várja a jó időt, hogy ismét a lovakkal lehessen. Esztergom-Kertvárosban egy mozgásterapeuta foglalkozik a hozzá hasonló gyerekekkel. A víznek és az úszásnak köszönhetően lazultak az izmai. A gondozási pénzből mindezt nem tudjuk biztosítani számára, ezért úgy döntöttünk, továbbra is gyűjtjük a kupakokat. Sok megerősítést kapunk galántai támogatóinktól, akik biztatnak, hogy ne adjuk fel a reményt. Köszönettel tartozunk nekik és mindazoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak ahhoz, hogy Tamásnak boldog gyermekkora legyen” – fogalmazott Jakubík Ildikó. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?