Régió

Ingyen járattal utazhatnak a városi tanulók

Érsekújvár/Léva/Vágsellye | Reggel hattól nyolc óráig ingyen utazhatnak az érsekújvári önkormányzati iskolák tanulói. Harmadik éve folytatják a járási székhelyen A Velem ingyen utazhatsz projektet.
Száz Ildikó

2018. szeptember 3. 19:06

- Képarchívum

Az Arriva Nové Zámky Részvénytársaság és az önkormányzat közös projektje eddig sikeresnek bizonyult, a szülők elégedettek voltak azzal, hogy az ingyenjárat minden városi alapiskolánál megáll. A város vezetése bízik abban, hogy idén is kevesebb szülő fogja autóval iskolába vinni a gyerekét, és többen veszik igénybe a városi tömegközlekedési eszközöket. Az autóbusz-társaság tavalyi igazolványai szeptember végéig érvényesek. Az idei évre szókók kiállításához szükséges kérvényt az iskolában kérhetik a tanulók, vagy letölthetik az Arriva honlapjáról.

Léván második éve utazhatnak ingyen az alapiskolások és a nyolcéves gimnázium első négy évfolyamát látogató diákok. Az ingyenes utazáshoz szükséges csipkártyát mindkét járási székhelyen azok a tanulók válthatják ki, akiknek állandó lakhelyük van a városban. A korábbi felmérésekből kiderült, hogy már az előző tanévben jóval több tanuló utazott autóbusszal iskolába, mint a korábbi években. Komoly gondot okozott a szülőknek, hogy nem tudtak parkolóhelyet találni az iskolák közelében.

Vágsellyén a tanévnyitó napján ingyen utazhattak a lakosok a városi autóbuszon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Önrész nélkül már nincs lakáshitel

A Slovan nyerte a dunaszerdahelyi stadionavatót

Továbbra is migránsokkal riogat a Fidesz

A Híd új alkotmánybírókat igen, kormányválságot nem akar

Megrázó történetek hiteles hőse

Hétfőtől teljes útlezárás lesz a Nánai úton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?