Indul a tanítás – tesztekkel, vagy nélkül

A téli szünet után folytatódik a jelenléti oktatás
Felsőpatony/ Dunaszerdahely/ Nagymegyer |

Ma újra elindult a jelenléti oktatás az iskolákban. Az ígért 3 millió tesztből a dunaszerdahelyi járásbeli alapiskolákba péntekig nem érkezett szállítmány.

Rutinos visszatérőnek számítanak mér a gyerekek és a tanárok. Az intézményvezetők örülnek annak, hogy a téli szünet után elindulhat a jelenléti oktatás. Új reményekkel vágnak bele a 2021/2022-es tanév második félévébe. Hiába számít rutinnak a visszatérés, hiszen a fertőtlenítés már magától értetődik, és a szülők és gyerekek számára sem ismeretlen a becsületbeli nyilatkozat, és a kötelező szájmaszk, mégsem teljesül maradéktalanul az oktatási minisztérium korábbi ígérete.

Branislav Gröhling oktatási miniszter január 4-én közölte, hogy 3 millió Covid-tesztet küldenek az intézményekbe, de ezek még nem érkeztek meg. „A hét elejétől hívtam az illetékeseket, de tesztet még mindig nem kaptunk. Ma ugyan jött egy e-mail, hogy majd értesítenek, hogy mikor mehetek értük, de az eszközökre már most lenne szükség, hogy továbbíthassuk őket a szülőknek” – mondta péntek délelőtt Horváth Zoltán a felsőpatonyi alapiskola igazgatója. Megjegyezte, hogy ennek ellenére is elindul a tanév, az intézmény honlapján tájékoztatták a szülőket a menetrendről.

A dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Alapiskolában is hasonló a helyzet. Masszi János igazgató elmondta, bizakodva vágnak neki a folytatásnak az iskolai covid-jelzőlámpa alapján. „Tavaly a harmincból átlagosan két osztályunk volt karanténban. Remélem, most sem lesz rosszabb a helyzet” – jegyezte meg az igazgató, hozzátéve, hogy probléma merül fel, azt menet közben kezelik. Nagymegyeren a Bartók Béla Alapiskolában is készülnek az indulásra, azt kérik a szülőktől, hogy teszteljék le a gyerekeket az otthoni antigén-teszttel. Soóky Marián a Bartók Béla Alapiskola igazgatója elmondta, hogy a korábbi adagból maradtak még tesztek és hamarosan újra feltöltik a készletet.

Az intézményvezetők várják a jelenléti oktatás folytatását, a korábbiakhoz hasonlóan most is alkalmazkodnak a felmerülő kihívásokhoz. Horváth Zoltán reméli, hogy az idei második félév már emlékeztethet a három évvel ezelőtti, Covid-19 előtti időszakra. „Korábban szinte havonta volt valami program, vagy rendezvény az iskolában. Most csak a tanítás van, elmaradtak a kirándulások, az úszó-, vagy sítanfolyamok. Ezeket is jó lenne majd bepótolni” – mondta a felsőpatonyi alapiskola igazgatója.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?