Régió

Idén is kiosztják a városi kitüntetéseket Királyhelmecen

Királyhelmec | Idén is díjazzák a városért tevékenykedő egyéneket és csoportokat, illetve azokat, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak valamilyen területen.
Leczo Zoltán

2019. január 24. 16:30

Királyhelmec
Díszpolgári címeket, a Pro Urbe Díjat, valamint a Királyhelmec Polgármesterének Díját 2014 óta ítélik oda (Képarchívum)  

Molnár Ildikó, a városi hivatal közigazgatási és szervezési osztályának vezetője lapunknak elmondta, díszpolgári címet kaphat az a személy, aki nem a város lakosa, de a helyi közösségért elismerésre méltó tevékenységet fejtett ki. A nemrég módosított helyi érvényű rendelet szerint Királyhelmecen évente legfeljebb egy díszpolgári cím adható, míg korában több ilyen elismerést is oszthattak. A Pro Urbe Díj egyéneknek és csoportoknak adható, és ezzel pénzjutalom is jár. Az egyéni díjazottak eddig 300 eurós jutalmat kaphattak, ám a módosítás szerint ennek összegét az önkormányzat 500 euróra emelte, ugyanakkor azt is megszabta, hogy ilyen kitüntetésben egy évben legfeljebb hárman részesülhetnek. Királyhelmec Polgármesterének Díját szintén a településért munkálkodó személyek vagy csoportok kaphatják meg, ez is évi egy alkalommal, maximum három személynek adható. Mindhárom díj posztumusz is odaítélhető, amire az elmúlt években többször volt példa. A jelölés módja és határideje nem változott. Kitüntetések adományozására a helyieken kívül a városban működő intézmények vezetői és alkalmazottai, társadalmi, gazdasági szervezetek, egyesületek, érdekképviseleti szervek, valamint magánszemélyek tehettek javaslatot június 30-ig.

 

Költeni kell az iskola felújítására

2019. január 23. 11:45

Költeni kell az iskola felújítására

Az osztályvezető elmondása szerint, a Királyhelmeci Közös Tanügyi Hivatallal együttműködve a pedagógusnap alkalmából mist is kitüntetik a pedagógusokat. A város vezetése a kiemelkedő oktatói-nevelői munkájukért azokat díjazza, akiket erre az iskolájuk méltónak ítélt. Egy évben intézményenként egy pedagógus részesülhet ilyen elimerésben, melyhez a Caritate et patientia – Szeretettel és türelemmel jelmondatot tartalmazó emlékplaketten és oklevelen kívül személyenként 500 eurós pénzjutalom is járt. A közös tanügyi hivatalban kapott tájékoztatás szerint ezeket az elismeréseket nemcsak a város által fenntartott intézmények pedagógusai kaphatják meg, hanem a hivatalhoz tartozó szomotori és leleszi iskolákban dolgozók, valamint a Királyhelmecen működő szakközépiskola, gimnázium és speciális alapiskola pedagógusai is. A jelöléseket a tanintézményeknek február 15-ig kell eljuttatniuk a hivatalba. A 2018-as évhez hasonlóan idén a város területén működő oktatási intézményekben tanuló diákokat is jutalmazzák a tanév végén. A Polgármester Díját iskolánként egy diák kaphatja meg kiemelkedő tanulmányi eredményeiért, az elismeréshez 200 eurós pénzjutalom jár. Az iskolák jelölését május 31-ig várják.  

 

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
groh

Csorbul az iskolaválasztási jog

Gyatlov-rejtély

Az orosz ügyészség azt állítja, hogy hatvan év után megoldották a Gyatlov-rejtélyt

párakapu vágsellye

Vágsellyén felfrissülhetnek a párakapuk alatt és a szökőkutaknál

a

Folytatják az utak felújítását

Sulík

Csökken a vállalkozásokra háruló teher

Lewis Hamilton
Frissítve

Hamilton indul a pole pozícióból a Stájer Nagydíjon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.