Régió

Huszonötezer eurót kapnak a pozsonyi kóbor macskák

Pozsony | A kulturális rendezvényeket több mint ezer euróval támogatja a főváros.
TASR

2019. január 14. 18:30

Huszonötezer eurót kapnak a pozsonyi kóbor macskák – erről döntöttek szavazással maguk a lakosok. Az önkormányzati költségvetésből ötvenezer euró állt a lakosok rendelkezésére, az úgynevezett polgári költségvetésben. Ennek az összegnek a felhasználásáról november folyamán szavazhattak Pozsony polgárai. A 2019-es év Ötletbörzéjébe, a korlátolt pénzügyi keret miatt, mindössze hat projekt került be. Arról, hogy végül melyik projekteket valósítják meg, a szavazatok aránya döntött. Ezek szerint a legtöbb pozsonyi lakos a kóbor macskák okozta problémát szeretné megoldani, ezért erre az önkormányzat 25 154 eurót különített el. A maradék összegből egy ivókutat telepítenek, illetve fákat ültetnek ki Ligetfaluban, de az esővíz hasznosítására is jut a keretből. Az ivókútra 1538 euró jut, 5809 euró értékben ültetik be fákkal a ligetfalui lakótelepet, és 6977 euróért az esővíz hasznosításáról szóló projektet valósítják meg.

A kultúra és a sport területén a Kis Színpad és a város közös kulturális és oktatási projektjét több mint ezer euróval támogatja a város, a közlekedési feltételek javítására több mint kilencezer eurót fordítanak a „Korlátok nélkül az egészségért” projekt keretén belül.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Mucusnak a hírszerzés segített a csajozásban?

Érsekújvár: a hóban fekve találták meg az eltűnt nőt

Több harmadosztályú út javítását tervezik Nyitra megyében

Megújult a kaszárnya déli szárnyának teteje is

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Frissítve

VIDEÓ: A Basternák-gyilkosság ügyében razziázik a NAKA, Alena Zs. sofőrjét is őrizetbe vették

Legfrissebb galériák
Olvasta már?