Régió

Hulladékégetőt építenének a kórház területére Érsekújvárban

Érsekújvár | Egészségügyi hulladék megsemmisítésére szolgáló hulladékégetőt építenének az Érsekújvári Egyetemi Kórház és Rendelőintézet területére.
Száz Ildikó

2018. május 16. 16:06

Más egészségügyi intézmények hulladékát is hordanák - Képarchívum

A beruházást május 25-ig véleményezhetik a lakosok. A vállalkozói elképzelés kapcsán ma 15 órakor lakossági fórumot tartanak a városháza első emeleti üléstermében.

A pozsonyi Wastech cég számára a besztercebányai INECO társaság dolgozta ki a terveket. A város honlapján is olvasható vállalkozói elképzelésből kiderül, hogy évente mintegy kétezer tonna egészségügyi hulladékot dolgoznának fel az intézet területén. A szelektálási és égetési folyamat során hat embert alkalmaznának a gyártási részlegen, és négy irodai dolgozót vennének fel. A kórház területén jelenleg egy kisebb hulladékégető működik, az új beruházás ennek a létesítménynek a bővítésével valósulna meg. Kötszereket, használt kórházi ágyneműt, egyszer használatos egészségügyi öltözéket és pelenkákat égetnének a kemencében.

2018. március 6. 17:44

Ezrek tiltakoznak a hulladékfeldolgozó ellen Léván

Érsekújvár önkormányzatának honlapján arról tájékoztatták a lakosokat, hogy a város vezetése április 24-én kapott értesítést a környezetvédelmi minisztériumtól a tervezett beruházásról. A lakosok a környezeti hatástanulmányból még többet megtudhatnak a szemétégetőről a minisztérium honlapján (https://www.enviroportal.sk/sk/eia/detail/termicke-zhodnocovanie-ostatny...). A dokumentumban az áll, hogy más kórházakból is Érsekújvárba szállítanák az egészségügyi hulladékot. A helyi intézményből évi 980, más kórházakból további 1010 tonnát dolgoznának fel az érsekújvári szemétégetőben. Naponta legalább nyolcszor fordulnának meg a szemetet szállító tehergépkocsik a kórház területén, és második variánsként az sem zárható ki, hogy ha kisebb furgonokat használnának, akkor akár tizenhatszor is fordulnának a szemétszállítók az érintett területen.

A legközelebbi családi házak alig kilencven méterre vannak a kórháztól, és az ott lakók elmondták, már az eddigi, kisebb szemétégető működése is zavarta őket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kevés tejet, ám egyre több sajtot fogyasztunk

Szeptemberben jön az emeletes RegioJet

Brexit: Csődeljárás elé néz Jamie Oliver étteremhálózata

A világbajnok pilóták is megemlékeztek Niki Laudáról

Osztálytársai zaklatása miatt ugorhatott ki az ablakon egy 16 éves fiú

Nyomozás indult a helytelenül elvégzett transzfúzió ügyében

Legfrissebb galériák
Olvasta már?