Hónapokra feltúrták Hidaskürtöt

Hidaskürt |

<p>Panasszal fordult lapunkhoz Cservenka János, a helyi magán szakközépiskola vezetője, az iskola előtti főúton ugyanis a csatornahálózat kiépítése miatt már június elejétől feltúrt járda és parkoló várja a járókelőket és az autósokat.</p>

Azóta csaknem három hónap eltelt, a vezeték rég a földben van, a munkálatokat végző vállalat ugyanakkor még nem rakta rendbe a parkolót és a buszmegállót.
Cservenka évekkel ezelőtt térkővel rakatta le az iskola előtti közterületet, és parkolót építtetett a szemben található kultúrház parkolójának a mintájára. A csatornázási munkálatok során a munkások felszedték a térkövet, és a ház előtt hagyták, a csövek lefektetése után innen rakták volna vissza. Cservenka az elmúlt hónapok során többször kapcsolatba lépett a munkálatokat végző vállalat vezetőjével, aki időt kért. Az iskolaigazgató, megelégelve a várakozást, egy vállalkozót keresett fel, és árajánlatot készíttetett a parkoló rendbetételére. A csatornázást végző vállalat viszont nem volt hajlandó megegyezni Cservenkával, ugyanis az általa felkért cég 2655 eurót (80 ezer Sk) kért volna a parkoló helyrehozataláért.
„Bennünket is köt a költségvetés, amibe bele kell férnünk, a területek rendbehozatalát mi finanszírozzuk, de ha valaki maga végzi a helyreállítást, akkor sem fizethetjük ki a lakosoknak a csillagos egekig szökő összegeket“ -mondta lapunknak Lendvay Péter, a Gasotherm-plast SK vállalat vezetője, amely a csatornázást végzi Hidaskürtön. A vállalatnak szeptember tizenötödikéig kell befejeznie a községben a munkálatokat, addig van engedélyük a bontásra. Lendvay szerint addig befejezik többek között Cservenka parkolóját, sőt a többi ház előtt a fővezeték miatt feltúrt kiskertet és járdát is.
Takács Zsuzsanna polgármester lapunknak elárulta, hogy addig nem veszik át a vállalkozótól a munkát, míg a községben mindenütt rendbe nem teszik az általuk megbontott útfelületeteket és járdákat. Lendvayék ötéves garanciát vállalnak az elvégzett munkára. „Ha ez idő alatt megrongálódik a járda, a parkoló, vagy az utak, akkor mi azt kötelesek leszünk kijavítani“ - nyilatkozta lapunknak Lendvay, aki a hosszadalmas munkát többek között azzal magyarázza, hogy a csövek lefektetése után nyomáspróbát végeznek a vezetékekben. Ha valahol hiba mutatkozik, akkor az adott részen ismét kiássák a vezetéket. Az is hozzájárult a csúszáshoz, hogy az eredetileg odaküldött munkáscsoport munkáját Cservenka kifogásolta, véleménye szerint nem végeztek minőségi munkát, ezért abbamaradt a munka. Lendvay lapunknak megígérte: annak ellenére, hogy szeptember tizenötig van még idő, munkáscsoportot küld a helyszínre. Cservenka János múlt csütörtökön megerősítette, hogy a munkáscsoport megérkezett a buszmegállóhoz, és megkezdték a munkát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?