Régió

Holnaptól lezárják a komáromi Vág-hidat a 15 tonnánál nehezebb járművek előtt

Komárom | A terhelés csökkentése érdekében június 26-án 10 órától 15 tonnás súlykorlátozást vezetnek be a komáromi Vág-hídon, amelyet B25 – 15 t táblával jeleznek. A korlátozás előreláthatólag 2020 májusáig, a híd aládúcolásáig tart.
V. Krasznica Melitta

2019. június 25. 15:30

Holnaptól közel egy éven át kamionok nem hajthatnak át a Vág-hídon (A szerző felvétele)

A Szlovák Közútkezelő Vállalat (SSC – Slovenská správa ciest) diagnosztikai mérései alapján a híd a hetes skálán a VI-os, azaz a nagyon rossz állapotú besorolást kapta és teljes körű felújításra szorul. A hídszerkezetre nehezedő terhelés enyhítése érdekében május derekán 8 cm-t lemartak az aszfaltból és azóta 30 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben. Most újabb korlátozó intézkedést vezetnek be, ami kihatással lesz az egész régió közlekedésére. A hídon át vezet ugyanis az I/63-as első osztályú út, ami Érsekújvárt összeköti Komárommal, és ezen keresztül halad a forgalom észak-déli irányban, a magyarországi határátkelő felé is.

Lucia Karelová, az SSC szóvivőjének tájékoztatása szerint 15 tonnánál nehezebb járművek számára kijelölt kerülőút a II/573-as Komárom-Keszegfalu-Gúta, a II/563-as Gúta-Érsekújvár, az I/64-es Érsekújvár-Bajcs, valamint a II/509-es Bajcs-Köbölkút-Párkány közötti útszakaszokon át vezet.

A menetrendszerű buszjáratokkal közlekedőknek szerencsére nem kell kerülőt tenniük.

„Az Arriva Nové Zámky Rt. holnaptól olyan autóbuszokat helyez forgalomba ezen a vonalon, amelyek pillanatnyi össztömege nem haladja meg a 15 tonnát. Tehát marad az eddigi menetrend, utasainknak nem kell változással számolniuk” – tájékoztatta lapunkat Helecz Petra, az Arriva kommunikációs igazgatója.

Lucia Karelová korábban azt nyilatkozta lapunknak, hogy hamarosan kiírják a közbeszerzést az aládúcolás kivitelezésre, majd a teljes felújítás tervdokumentációjának elkészítésére. Csak ezután lehet kiírni a közbeszerzést a tényleges felújítás kivitelezőjének kiválasztására. A felújítási munkálatok várhatóan 2021 felében kezdődhetnek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtés Kočnernek

Már e héten kopogtat a végrehajtó a Billánál

24 óra a sérült gyerekekért

Nőtt a munkanélküliség

Feljelentés az ollétejedi gumifeldolgozó ellen

Száz fociév Szepsiben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?