Régió

Hodosban vészhelyzetet hárítottak el

Hodos | Egységes erőkkel vonultak ki a mentőegységek a hodosi egykori földműves- szövetkezet telephelyére, ahonnan radioaktív sugárzást jelentettek.
Somogyi Katalin

2019. december 4. 15:47

Hodos
Keszi Ildikó felvétele.

Ez természetesen olyan gyakorlat része volt, amilyet a mentőegységek közös erővel évente többször folytatnak. Ez alkalommal a nagyszombati irányító központba az a jelentés futott be, hogy eszméletlen embert találtak a telepen, és a környéken radioaktív sugárzást mértek. Valamennyi mentőegység – tűzoltók, mentők, rendőrök – nagy erőkkel vonult a helyszínre.

„Valós vészhelyzetben a helyi hangosbemondón is kötelességünk tájékoztatni a lakosságot a bevetésről, de mivel csupán gyakorlat volt, eltekintettünk ettől, hogy elkerüljük a felesleges pánikkeltést”

– magyarázza Hodossy Tibor tűzoltó őrnagy és mentőparancsnok, a gyakorlat egyik irányítója. A bevetésen a nagyszombati, a somorjai és a dunaszerdahelyi hivatásos tűzoltók, valamint a hodosi önkéntes tűzoltók vettek részt.

Nagyszombatból a radioaktív sugárzást elimináló speciális egység érkezett. „A katasztrófa sújtotta terület zónásítva van, biztonságos zónára, ahonnan a gyakorlat vezetője fenntartja a kapcsolatot az irányító központtal, utána következik a veszélyeztetett és a veszélyes zóna, amelybe most csak védőruhában lehetett belépni” – magyarázta Hodossy őrnagy. Az év utolsó gyakorlatán több mint 45 mentős vett részt. Az őrnagy elmondta, évente 3 tűzoltósági taktikai és 12 megelőző gyakorlatot tartanak, ez az utolsó volt a harmadik idei taktikai gyakorlat. Az előző nyár végén volt Alistál és Nyárasd között, amikor egy gyerekeket szállító busz és teherautó ütközését szimulálták. Idén a legnehezebb gyakorlat nyár elején a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Alapiskolában zajlott, amikor tüzet és az ebből következő sűrű füstöt szimuláltak az iskola épületében, ahonnan ki kellett menekíteni a diákokat és a tanárokat

„Az önkéntes tűzoltók feladata az, hogy minden lehetséges módon segítsék a hivatásos tűzoltók munkáját”

– magyarázta Rampaskó Viktor, a hodosi önkéntes tűzoltók egyike, akik aktív résztvevői voltak a gyakorlatnak. 

„Köszönet mindenkinek, minden résztvevő tökéletesen teljesítette a rá bízott feladatot, a tűzoltók, a gyorsmentőügyeletek, az önkéntesek. Reméljük, egyhamar nem lesz szükség a közreműködésükre, de ha igen, biztosak lehetünk a százszázalékos professzionális segítségükben” – mondta elégedetten az őrnagy.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
A Moszkvában dumáló Danko körmére néz a külügyi bizottság
Frissítve

Danko is telefonálgatott Zsuzsovával

hivatal

Dunaszerdahely: a héten költözik az idegenrendészet

drogfogás

Óriási drogfogás Dunaszerdahely mellett

Izsa

Kézműves seregszemle Izsán

Rybáriková

Rybárikovával a Fed-kupa döntőjéért

danko

HANGFELVÉTEL: Így szextelefonált Danko Zsuzsovával

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.