Heti programajánló

ajanlo

Részletes programajánlónk február 6. és 11. között.

Február 6. (kedd)

Komárom, 17.00, Duna Menti Múzeum: Szibéria, fogság, hazatérés – könyvbemutató. A könyvet bemutatja és a szerzővel beszélget Vanya Péter, a múzeum történésze. Közreműködik: Novák Tamás.

Komárom, 18.00, RÉV – A Magyar Kultúra Háza: beszélgetés Görög Ibolyával a nyilvános szereplésről, protokollról és a viselkedéskultúráról. Házigazda: Bödők Gergely történész. Az esemény látogatóinak felajánlásait (jelképes 1 euró = 390 forint), vagy tetszés szerinti adományát ezúttal is jótékony célra ajánlják fel.

Farkasd, 18.00, kultúrház: Pál Feri atya előadása.

Gúta, 19.00, Adamis Anna VMK: A Szomszédnéni Produkciós Iroda önálló estje Hatalmi arcok címmel. Belépődíj 15 euró. Jegyek a ticket.adamis.sk oldalon is megvásárolhatók.

Február 7. (szerda)

Udvard, 15.00, kultúrház: Farsangi ünnepség. Frissen sült fánkkal várják a vendégeket a Szlovák Vöröskereszt helyi szervezetének összejövetelén.

Érsekújvár, 16:30, Czuczor Gergely Alapiskola: Ringató és Cseperedő játszóház. Foglalkozásvezető Danczi Mónika, a zenés, énekes foglalkozások hároméves korig a 2023/2024-es tanévben ingyenesek.

Komárom, 18.00, Szinnyei József Könyvtár: Mindentudás Könyvtára. Halász Dávid előadása a mesterséges intelligenciáról és az emberről.

Feruár 8. (csütörtök)

Érsekújvár, 17.00, Zmeták Ernő Galéria: Osztrák, morva és cseh grafikai alkotások bemutatása Zmeták Ernő és Danica Zmetáková gyűjteményéből. A kiállítás kurátora Martin Šugár. A tárlatot március 23-ig tekintheti meg a közönség.

Érsekújvár, 19.00, Béke mozi – Hollywood Club: Az Irodalmi-Korzó kávéházi beszélgetésének vendége Ódor Lajos, a Szlovák Nemzeti Bank egykori alelnöke, a szakértői kormány kormányfője, a Mindentudók kézikönyve szerzője. Beszélgetőtársa H. Nagy Péter irodalomtörténész, aki a könyvéről, a tudomány népszerűsítéséről faggatja.

Dunaszerdahely, 19.00, Csaplár Benedek VMK: Rost Andrea – operaáriák, nyitányok, közjátékok, operettrészletek. Vezényel: Silló István. Jegyek a ticket.csaplarkult.sk oldalon válthatók. 

Február 9. (péntek)

Érsekújvár, 16.00, Czuczor Gergely Alapiskola: Suliváró. A nagycsoportos, ősztől iskolaköteles óvodások 4. foglalkozása, Barangoldás számországban, játsszunk szlovákul! elnevezéssel. Lelki felkészülés az iskolakezdésre címmel Bohák Szandra gyermekpszichológus tart előadást a szülőknek.

Komárom, 19.00, Egressy Béni VMK: Hot Jazz Band & Illényi Katica-koncert. Belépődíj 25 euró. Jegyek elővételben a ticket.mskskomarno.sk oldalon is válthatók.

Február 10. (szombat)

Jóka, 8.00, Ilka tér: falusi disznóvágás.

Komárom, 9.00, DST Language Studio, Danubius Szálló és Multifunkcionális Központ:

Solo Travel Adventures – angol beszélgetős workshop felnőtteknek. Regisztráció: info@dststudy.sk. A workshop ára 20 euró.

Komárom, 16.00, Egressy Béni VMK: „Áll a bál!” – Kalap Jakab gyermekkoncertje. Belépődíj 10 euró. Jegyek elővételben a ticket.mskskomarno.sk oldalon is válthatók.

Nagybalog, 16.30, kultúrház: Dicsőítés Nagybalogon. Zenés dicsőítés a Nagybalogi Református Gyülekezet dicsőítő csapatától ésa CRUX zenekartól. 17.00-tól Gebe László lelkipásztor tart előadást.

Dunaszerdahely-Sikabony, 19.00, Sikabonyi közösségi ház: Farsangi táncház. A résztvevők a táncház során megismerked-hetnek a magyarbődi táncok alapjaival, melyben Kozma Renáta és Bitter Péter lesz segítségükre. A belépés ingyenes. Zenél a Varjos zenekar.

Február 11. (vasárnap)

Gúta, 11.00, Adamis Anna VMK: Hupikék Törpikék szülinap Aprajafalván – a Dörmögő Dömötör Színház és a Pódium Színház közös produkciója. Belépődíj elővételben online 10 euró, helyszínen/alvállalkozóknál 12 euró. Az elővételes kedvezményes jegyek a www.mesehajo.com oldalon vásárolhatók.

Galánta, 15.00, VMK előtti tér: hagyományos bőgőtemetés.

Dunaszerdahely, 15.30, NFG klub: Testem az otthonom. A szabad mozgás megismerése. Jelentkezési határidő február 9. Javasolt adomány 10 euró. A regisztrációs formanyomtat-vány elérhető a Facebook-esemény leírásában.

Nádszeg, 16.00, közösségi ház: táncház a Pántlika zenekarral.

Február 9–11. (péntektől vasárnapig)

Érsekújvár: Házasság hete a Marianum Plébániai Pasztorációs Központban, plébániatemplomban, ferencesek templomában, Állandó megújulásban címmel. Lelki gyakorlatot tart dr. Korzenszki Richárd OSB, prior emeritus, a tihanyi bencés apátságból. Február 9-én 17 órakor magyar szentmise és nyitóelőadás. Február 10-én délelőtt a Marianumban a 2–3. előadás. 14.30 órától gyónási lehetőség a ferencesek templomában, majd a 4. előadás a szentmise keretében. Február 11-én nyitó szentmise 8.30 órakor a plébániatemplomban, 10 órakor a ferencesek templomában. 15 órától táncház a Csemadok-székházban. Február 12-én Taizé imaóra a 18 órai szentmise után a plébániatemplomban. Február 13-án Párkapcsolati térkép, foglalkozás a Marianumban. Február 15-én Filmklub a 27 órai szentmise után a Marianumban. Február 18-án 8.30 órakor záró szentmise a plébániatemplomban és 10 órakor a ferencesek templomában, amelyen megáldják a házastársakat.

 

(száz, kzs, tb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?