Régió

Hétfőtől teljes útlezárás lesz a Nánai úton

Párkány | Útfelújítás miatt február 18-tól (hétfő) április 26-ig (péntek) ismét teljes útzár lesz a Nánai úton. Az autók és autóbuszok csak terelő útvonalon közlekedhetnek. A behajtási tilalom nem vonatkozik az adott zóna lakóira, az áruszállítást, karbantartást, javítást és egyéb szolgáltatást végző cégekre, valamint azokra, akiknek garázsuk vagy vállalkozásuk van itt.
Gulyás Zsuzsanna

2019. február 16. 16:30

Hétfőn ismét az útépítők és a munkagépek veszik birtokukba a Nánai utat (A szerző felvétele)

A Párkányt és Nánát összekötő I/76-os út rekonstrukciója tavaly márciusban kezdődött. Mivel első osztályú állami út, karbantartása a Szlovák Útkezelő Vállalat feladata. Ők írták ki az uniós támogatásból megvalósuló beruházás közbeszerzését is, amit a Cesty Nitra részvénytársaság nyert meg. A felújításról szóló megállapodást 2017. december 20-án írták alá. Az 1,7 millió eurós beruházási terv az út 913 méteres szakaszának felújítását illetve kiszélesítését, egy körforgalom, két buszmegálló és kerékpárút építését tartalmazza. A meglevő járdák rekonstrukcióját, a hiányzó járdaszakaszok pótlását, illetve új parkolóhelyek kialakítását a város vállalta.

A város honlapján közzétett közlemény szerint más útvonalat jelöltek ki a három méternél alacsonyabb személygépkocsik és teherautók és a három métert meghaladó járművek számára.

A Komárom, illetve Érsekújvár felől Zselíz és Léva irányába tartó három méternél magasabb járművek a következő útvonalon közlekedhetenek: a Vasúti sorról az I/63-Gyártelepi útra kell kanyarodni, majd az I/63-Istenhegyi úton, az I/63-Jesenský utcán, a Széchenyi és a Sobieski utcán, illetve a Garamkövesdi úton kell haladni a II/564-os és a Bekötő út kereszteződésig. A Bekötő úton továbbhaladva lehet eljutni az I/76-os és a Nánai út kereszteződésig. Fordított irányban ugyancsak ezen az útvonalon kell közlekedni.

A Komárom illetve Érsekújvár felől a városközpontba és Ipolyság felé közlekedő három méternél alacsonyabb személy- és teherautók számára a követező útvonalat jelölték ki: a Vasúti soron majd az I/63-as úton haladva a Téglagyári út kereszteződésében a Téglagyári útra kell kanyarodni. Ezen tovább az I/76-os út kereszteződéséig, majd az I/76-os úton a II/564-os és a Bekötő út kereszteződésig kell menni. A II/564-Bekötő úton a Garamkövesdi útig kell haladni. Itt jobbra térve a Garamkövesdi úton haladva a városközpontba lehet eljutni, balra térve a II/564-es jelzésű úton Ipolyság felé lehet tovább menni. Fordított irányban is ezen az útvonalon lehet közlekedni.

A Léva illetve Zselíz felől Érsekújvár vagy Komárom irányába közlekedő három méternél alacsonyabb járműveknek Nána irányába kell haladni, majd az I/76-Nánai út és a III/1519-Téglagyári út kereszteződésében a III/1519-es jelzésű útra kell térniük. Ezen továbbhaladva juthatnak el az I/63-as jelzésű úttal való kereszteződésig. Fordított irányban is ez az útvonal érvényes.

A Léva illetve Zselíz felől Ipolyság irányába tartó három méternél alacsonyabb járművek mindkét irányban a következő útvonalon haladhatnak:  Zselíz felől Nána irányába tartva az I/76-Nánai út és a II/564-Bekötő út kereszteződésében a II/564-Bekötő útra kell térniük. Ezen továbbhaladva jutnak el a Garamkövesdi útig, ahol balra térve a II/564-es jelzésű úton haldhatnak tovább Ipolyság felé.

Mivel az autóbuszok már több hónapja terelőútvonalon közlekednek, menetrendi változásokkal az utasoknak nem kell számolni. Ahogy az elmúlt időszakban már megszokhatták, a buszok ideiglenesen nem szolgálják ki a Nánai út, Fő utca-posta és Bocskai utca megállókat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alig szavazott a magyar 

Elhunyt Baló György

Ha a közönség neveletlen

TB Dunaszerdahely: Idegenben nyertek kiesési rangadót a felsőpatonyiak

Kevéssé ismert tények a spermiumról

Területi viták, nemzeti érvek, nagyhatalmi döntések 1919-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?