Régió

Hétfőn elzárják a vizet két komáromi lakóházban a tartozás miatt

Komárom | A két lakóház magyarországi tulajdonosa több mint 21 ezer euró tartozást halmozott fel a szolgáltatóval szemben.
V. Krasznica Melitta

2017. február 9. 10:20

Jövő hétfőn elzárja a vizet az egyes lakótelepen, az Esztergályos utca 1. és 3. számú lakóházban a KOMVaK víz- és csatornaművek. Az értesítést kifüggesztette a szolgáltató a zömében romák által lakott házak bejárati ajtajára.
 
A két, egyenként 24 lakásos bérház a nálunk bejegyzett, de magyarországi tulajdonosi hátterű Mésange Kft.-é. A társaság már egy éve nem fizet a vízszolgáltatónak, miközben a lakóktól rendszeresen behajtja a havi bérleti díjat. „Az ingatlanok tulajdonosa többszöri felszólításra sem reagált, nem rendezte tartozását, ezért határozott fellépésre volt szükség – mondta Keszegh Béla alpolgármester. – A közegészségügyi hivatal, a rendőrség, a vízművek, a városi hivatal és a szociális terepmunkások bevonásával munkacsoportot hoztunk létre, és részletesen megvitattuk, milyen lépéseket tudunk tenni.” A múlt héten még egyszer felszólították a tulajdonost tartozása rendezésére. A tulajdonos hétfőn tárgyalt a KOMVaK vezetésével. „Szerdán reggel egy kisebb összeget törlesztett, azzal, hogy a többit részletekben fizetné – tudtuk meg Bohumír Kóňától, a vízművek elnökségi tagjától, aki egyben a városi hivatal pénzügyi főosztályvezetője. – Tartozása azonban már egy éve halmozódik, ráadásul korábban is kért már részletfizetést, és akkor sem törlesztett, úgyhogy tartjuk magunkat eredeti szándékunkhoz. Ha hétfőig nem rendezi tartozását, elzárjuk a vizet.”
 
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"265151","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"360","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]
 
A lakók természetesen felháborodva vették tudomásul a helyzetet. „Mi rendesen fizetünk minden hónapban, 250 eurót a két szobáért. Ha nem így tennénk, azonnal utcára rakna minket a tulajdonos – mondta Lakatos Irén, aki harmadik éve lakik az Esztergályos utca 3-ban. – Ráadásul két éve éppen a vízdíjra hivatkozva emelte meg a tulajdonos 10 euróval a bérleti díjat.” A lakóktól megtudtuk azt is, hogy a pénzt minden hónapban egy ügyintéző szedi be tőlük, a tulajdonossal nem is találkoznak. Most is az ügyintézőtől tudják, hogy a tulajdonos ígéretet tett a tartozás rendezésére, ezért még reménykednek. „El se tudom képzelni, mit csinálunk, ha tényleg elzárják a vizet. Van család, ahol 6-7 gyerek van, hogy fognak mosakodni, mosni, iskolába járatni a gyereket? Mert azt biztosan nem engedjük, hogy elvegyék őket” – mondta indulatosan az egyik lakó. 
 
A két lakótömbbel nem először foglalkozik a sajtó. Az ott lakó összeférhetetlen, problémás bérlők már évek óta megkeserítik a környéken lakók életét. Hiába írtak petíciót, hiába próbálták elérni, hogy a város költöztesse ki őket – amire magántulajdonban lévő ingatlanról lévén szó, lehetősége sem volt az önkormányzatnak –, és eddig azt is hiába szorgalmazták, hogy a város határozottabban lépjen fel a tulajdonossal szemben. 
Ha a tulajdonos nem fizet, hétfőn reggel a városi rendőrség közreműködésével a szolgáltató elzárja a két házban a főcsapot. „Városunkban ilyen lépésre még nem volt példa, nem tudjuk, milyen reakciókat vált ki az intézkedés – mutatott rá Keszegh Béla. – Természetesen a város eleget tesz minden törvényi kötelezettségének.”
Önnek ajánljuk

Ők vannak a Híd listájának befutó helyein

Démonokat emleget, és Giggset dicséri a walesi sajtó

Frissítve

Továbbra is rács mögött marad Zsuzsová és Szabó

Kotleba pártját átnevezték

A görög, aki nem ismer félelmet a pályán

Én nem sírok, én ábrázolok

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!