Régió

Hatezer eurót zsákmányolt a bankrabló

Királyhelmec | Alig nehány ezer euróért kockáztatta a hosszú börtönbüntetést az a férfi, aki hétfőn nem sokkal délelőtt tíz óra után fegyverrel kirabolta az OTP Kórház utcai bankfiókját.
Leczo Zoltán

2018. július 17. 18:40

A rendőrség közösségi oldalán közzétett tájékoztató szerint – melyben a lakosok szegítségét is kérik – a fehér, kapucnis kezeslábast és ugyanilyen színű maszkot viselő férfi fegyverrel a kezében kényszerítette a pénz átadására a kirendeltség alkalmazottait. Bár az egyik ügyfél, aki a bankban tartózkodott, úgy tájékozttatta lapunkat, hogy a rabló nem szólalt meg, csak a fegyverével hadonászott, a rendőrség információi szerint szlovákul („daj peniaze okamžite, daj peniaze”) követelte a pénzt. Megbízható forrásból lapunk úgy értesült, hogy a férfi ugyan szlovákul beszélt, de érezhető magyar akcentussal ejtette ki a szavakat. A tettes összesen 6250 eurót zsákmányolt.


Egy másik szemtanú arról számolt be, hogy látta a bankból kilépő férfit, sőt az egyik, szemmel láthatóan sokkos állapotban lévő, ügyfelet is. A nő, miután tudatosította, hogy egy bankrablás kellős közepébe csöppent, hirtelen kifutott a bankból. A szemtanú elmondása szerint a sportos testalkatú férfi, akinél sem fegyvert, sem táskát nem látott, átugrotta a kórház kerítését, és eltűnt a helyszínről. A kórház területéről az Ibrányi út felőli részen távozott, az ottani kerítést átmászva. Ez szintén helyismeretről árulkodik, hisz innen akár az egyik lakóövezetbe is lefuthatott, könnyen eltűnhetett a közeli kertövezetben, és a lakótelepen is elvegyülhetett a járókelők között. Ha a közelben parkolt, akár autóval is elmenekülhetett, hisz az intézkedő rendőrök a rablás után még jó ideig nem ellenőrizték a környéken közlekedőket. Innen egyébként még akkor is könnyen kereket oldhatott volna, ha valakinek lett volna annyi lélekjelenléte, hogy üldözőbe vegye. Ezt a városrészt autóval a Bél Mátyás út felől hosszú ideig tart megközelíteni, ha pedig az Kórház utca felől vették volna autóva üldözőbe, a lépcsősor miatt nem tudták volna autóval folytatni az ülfözést. A helyiek szerint a bankrabló a bűncselekményt is jól időzítette, ugyanis hétfőn délelőtt mind a közeli kórházban és rendelőintézetben, mind a bankfiók környékén, ahol egy ideje már fegyveres őr sincs, nagy a forgalom. 
 

2018. július 17. 14:28

Királyhelmec: A rabló több mint 6000 eurót vitt el a bankból

2018. július 17. 12:19

Videó a királyhelmeci bankrablásról: felismeri a tettest?
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A sárosfai gáz nyomában

A D4-es és az R7-es építése miatt további forgalomkorlátozással kell számolni

Kevesebb mint hét évre ítélték a chicagói rendőrt, aki 16 lövéssel ölt meg egy afroamerikai tinédzsert

A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek

Mistrík, Čaputová és Mikloško Šefčovič és a Smer összefonódására figyelmeztetnek

Közel 200 Fidesz-ellenes tiltakozás lesz

Legfrissebb galériák
Olvasta már?