Régió

Gondok lesznek a kátyúzással Királyhelmecen

Királyhelmec | Rengeteg kátyú és egyéb úthiba nehezíti a közlekedést a városban, s bár a kijavításhoz szükséges pénz megvan, a hiba elhárítása idén sem lesz egyszerű feladat.
author
Leczo Zoltán

2019. február 9. 15:14

helmec
A szerző felvétele

Királyhelmecen már 2017-ben is annyi kátyú keletkezett, hogy az eredetileg ezek kijavítására létrehozott célalapot 20 ezer euróval meg kellett emelni. A nagyobb úthibák és repedések javítását külső cég bevonásával végezték el, melyért a vállalatnak 30 800 eurót fizettek ki. A kisebb repedéseket a helyi közterület-fenntartó vállalat munkatársaival javíttatták ki. A 2018-as költségvetésben a kátyúzásra eredetileg 30 ezer eurót különíttettek el, de később ezt az összeget is megemelték. 

A közterület-fenntartó akkor a legforgalmasabb szakaszokon keletkezett úthibákat hidegaszfalttal töltötte fel, de ez az eljárás elég drága volt, és csak időlegesen oldotta meg a problémákat. A városban tavaly a közműhálózatok kezelői modernizálás vagy hibaelhárítás címén több helyen is felbontották az útburkolatot. Bár az eredeti állapotok visszaállítása természetesen ezekben az esetekben a munkát végző vállalat kötelessége volt, a közlekedést ezek az esetek is bonyolították. Arról nem is szólva, hogy volt olyan utca, melyben hetente többször is fel kellett bontani a burkolatot. 

Balogh Csaba, a Királyhelmeci Városi Hivatal vezetője elmondta, ahogy 2018-ban, így most is komoly gondot jelent, hogy a városban még mindig zajlik a csatornahálózat kiépítése és korszerűsítése. Kátyúzásra a város költségvetésében idén is 30 ezer eurót különítettek el, de ahol még most is dolgoznak a kivitelező cégek munkatársai, ott felesleges lenne kátyúzni. A közterület-fenntartónak így jelenleg nincs más választása, mint az, hogy kaviccsal feltöltse aaz úthibákat, és ezt ha kell, akár hetente többször is elvégezze. 

A hivatalvezető tájékoztatása szerint az utak burkolatának a javításával nem várják meg a csatornázási munkálatok végét – 2019 szeptemberét –, hanem a helyreállítást fokozatosan végeztetik el. Az eredeti állapotok visszaállítása a kivitelező kötelessége, ám a céggel folyamatosan egyeztetne arról, hogy ez mely utcákban történjen meg, és melyek legyenek azok a szakaszok, amelyeket teljes szélességükben újraburkolnak. 

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Rastislav Káčer

Nincs egyetértés a Beneš-dekrétumok kérdésében – nem írták alá a szlovák-magyar vegyesbizottság ülésének jegyzőkönyvét

Figyelmeztetnek a meteorológusok!

Csökkent az orosz olaj- és gáztermelés márciusban

Megállapodás született az EU-ban az orosz olaj árplafonjáról

Szlovák Posta

Az elmúlt időszakban nem érkezett gyanús küldemény a nagykövetségre

Kikapcsolta szobatársa lélegeztetőgépét, mert zavarta a hangja

Kikapcsolta szobatársa lélegeztetőgépét, mert zavarta a hangja

d

KVÍZ: Tudod, mekkora büntetés jár a következő kihágásokért?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.