Régió

GALÉRIA: Repülők és helikopterek lepték el Kassa égboltját

Kassa | A kassai légiparádé idén is több ezer embert vonzott a város szélén található repülőklub területére. A rendezvény leglátványosabb bemutatóját Veres Zoltán magyar műrepülő bajnok és rekorder tartotta.
Németi Róbert

2018. szeptember 8. 13:36

Már kapunyitás előtt több ezer látogató várakozott a repülőtérhez közeli aeroklub területén (A szerző felvétele)  

A légi bemutatót Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke nyitotta meg egy tandemugrással, majd ezt követően Veres Zoltán magyar műrepülő Európa-bajnok, többszörös Guinness-rekorder parádés légi bemutatója kápráztatta el a nézőket. Ahogy azt Lenka Vargová Jurková, a rendezvényt szervező Kassai Régió Turizmus igazgatója lapunknak elmondta, a légi bemutató évről évre nagyobb tömegeket mozgat meg. „Egy nagyon sikeres rendezvénysorozatról van szó, és ezt az is bizonyítja, hogy az idei bemutatóra már napokkal ezelőtt elfogytak a jegyek. Míg egy évvel ezelőtt nagyjából ötezer látogatót regisztráltunk, addig az idei rendezvényre legalább hétezer érdeklődőt várunk” – nyilatkozta lapunknak Jurková. A pilóták lélegzetelállító bemutatói mellett a résztvevők kipróbálhatták a helikoptereket, beülhettek a kiállított repülőgépekbe, különféle érdekességeket tudhattak meg a pilótáktól, a legszerencsésebbek pedig a megyeelnökkel közösen egy tandemugráson vehettek részt.

 

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+13
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

„Megalázták az alkotmánybíró-jelölteket”

A kórházban lesz az új endokrinológiai szakrendelő Komáromban

GALÉRIA: Elindultak a traktorok, Pozsonyba tartanak

Feloldják a jegesmedve-invázió miatt elrendelt szükségállapotot Novaja Zemlján

Újabb forgalomkorlátozások a D4-es és R7-es út építése miatt

Komárom már nem külső végrehajtókon keresztül fogja behajtani az adósságokat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?