Régió

GALÉRIA: 400 ember dolgozik a kassai D1-es körgyűrűjének építésén

Közel 400 munkás dolgozik a Kassát elkerülő D1-es autópálya Budamér és Magyarbőd közti szakaszának építésén – tájékoztatott a Nemzeti Autópálya-társaság.
Németi Róbert

2018. november 15. 16:24

Az építkezésen a hét minden napján dolgoznak a munkások - A szerző felvételei

Michaela Michalová, a Nemezeti Autópálya-társaság szóvivője lapunknak elmondta, az építkezést végző Skanska vállalat jelenleg az út építéséhez szükséges töltések kialakításán dolgozik. „A D1-es említett szakaszán a hídpillérek már készen vannak, és az összes hídelem alsó konstrukcióját is befejeztük. A tartókonstrukciókon és az átmeneti részeken jelenleg is tart a munka. Mindezek mellett dolgozunk a vízelvezető árkok és csatornák kialakításán. A szakasz víz- és villanyvezeték-hálózata 95 százalékban kész, az ütemterv szerint folytathatjuk a munkát” – nyilatkozta lapunknak az NDS szóvivője.

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+11

A cég munkásainak túlnyomó része jelenleg a Kassa és Eperjes közt épülő budaméri kereszteződésen dolgozik, hogy minél hamarabb átirányíthassák a Kassa felől érkező forgalmat, amivel egy időben a D1-es már létező, de jelenleg csak korlátozottan működő szakasza is felszabadulna. A kivitelezőnek elengedő munkása van, az építkezés a tervek szerint halad. „A kivitelezésre megszabott idő mintegy kétharmada telt el, a műszaki munkák 56 százalékát elvégezték. Azt is érdemes megemlíteni, hogy a szakasz 7,5-ös és a 8,4-es kilométerköve között 2018 márciusa és júliusa között egy ott fészkelő királysas miatt szünetelt az építkezés, de nem befolyásolta a kivitelezés határidejét. A tervek szerint ezt a részt 2019 decemberében fejezik be” – zárta Michaela Michalová. A D1-es Budamér és Magyarbőd közötti, 14,4 kilométeres szakaszának építését 2016 novemberében kezdték, legkésőbb 2019 decemberében kell átadni. A kerülőúttal nemcsak időt, hanem pénzt is spórolhatnak a sofőrök, a szakemberek szerint közel 14 százalékkal kevesebb üzemanyag szükséges a táv megtételéhez, mint a Kassát átszelő úton

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Szlovákia a visegrádi négyek közül a legoroszbarátabb

Frissítve

Hivatalos: Cséfalvay kilép a Hídból

Frissítve

Baleset történt a pozsonyi Sitina-alagútban

Korai szívbetegség fenyegeti a túlsúlyos gyerekeket

Új-Zélandon télen is mezítláb járnak

Szaúdi dróntámadás: Trump csőre töltve

Legfrissebb galériák
Olvasta már?