Régió

Folytatják a vasútállomás felújítását

Vágsellye | Továbbra sem tartják elég biztonságosnak és komfortosnak a vasútállomást, illetve annak környékét a vágsellyei lakosok és a térségbeli községekből beutazók.
Száz Ildikó

2019. április 24. 15:00

- A szerző felvétele

A vasúttársaság vezetése további felújítási munkálatokat tervez a vasútállomáson. Michal Lukáč a vasúttársaság szóvivője elmondta, figyelembe veszik a lakosok észrevételeit, és reagálnak a panaszaikra. „A legnagyobb gondot a vandalizmus okozza, ellopták a korlátot és vízelvezetők aknafedeleit, ismételten megrongálták a vasútállomás szociális helyiségeit, több ablakot is kitörtek. Újabb falfirkák, tiltott szemétlerakatok csúfítják a környéket“ – jegyezte meg Lukáč. A vasúttársaság a város vezetésel együttműködve oldja ezeket a problémákat. Eltávolítják a megrongálódott padokat, és újakat helyeznek ki a váróterembe, illetve a vasútállomás elé. Javításra szorul az épület homlokzata, a vízelvezető rendszere és a tetőszerkezete. Fontolgatják a váróterem felújítását, a termek kifestését és lecserélnék a talajcsempét. Akadálymentesítenék a felújított szociális helyiségeket. A vasútállomás környékének a rendbehozatalába szívesen bevonnák a vágsellyei önkénteseket, civil szervezeteket. Az állomás régi épületét tizenkilenc éve újították fel, akkor két korszerű épületrésszel bővítették az ingatlant. 2014-ben korszerű utastájékoztató-rendszerrel egészítették ki a szolgáltatásokat. A vasúttársaság akkor mintegy kilencvenezer eurót fordított a modernizálásra. Az utasok elégedettek voltak az újdonsággal, de továbbra sem tartották biztonságosnak az állomás környékét az esti órákban. Vágsellyén évek óta komoly problémát jelent, hogy nincs megfelelő parkoló a vasútállomáson. Az elmúlt években csak arra jutott pénz, hogy egy réteg kavicstakaróval megerősítsék a sínekhez közeli, ideiglenes parkolóhelyként szolgáló földterületet. 2015-re elkészültek a tervek az új parkoló megépítéséhez, ám a város költségvetésből nem jutott pénz a megvalósításra.

A Kerékpárral az ipari parkba projekt második szakaszában a város vezetése pályázati úton igényel támogatást a mintegy kétszázötven férőhelyes parkoló, illetve a kerékpártároló megépítésére. Megszüntetnék az autóbusz-megálló és a vasútállomás közti veszélyes gyalogátkelőhelyeket, így a vonattal érkezők közvetlenül a vasútállomás előtt szállhatnának fel az autóbuszra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A Smer és az ĽSNS kampányol leginkább érzelmekkel

Madarak pusztultak el a fákra csavart ragasztószalagokon

Frissítve

Lövöldözés Pozsonyban: egy ember megsérült, az elkövető szökésben van

Király Gábor bejelentette a visszavonulását

Kiska aláírta a módosított himnusztörvényt

Poprádon készülnek az ország utolsó kézzel csiszolt kristálydíszei

Legfrissebb galériák
Olvasta már?