Régió

Főellenőrt választottak Vágsellyén

Vágsellye | Általános érvényű rendeletek módosításával, a köztemető nyitva tartásával, a városi rendőrség munkájának összegzésével és a közbiztonsággal is foglalkozott a testület a szeptemberi önkormányzati ülésen. A képviselők titkos szavazással választottak főellenőrt.
author
Száz Ildikó

2014. szeptember 18. 11:38

Közgazdász, munkanélküli villamosmérnök, a városi hivatal egykori alkalmazottja is jelentkezett a főellenőri állásra, melyet tizenkét évig Alžbeta Sedliačiková töltött be.

A tizenöt jelentkező közül végül csak heten feleltek meg a pályázati feltételeknek. A szeptemberi önkormányzati ülésen minden pályázónak lehetősége volt bemutatkozni és ismertetni a munkakörrel kapcsolatos elképzeléseit. A 19 képviselőből 12-en az eddigi főellenőrre szavaztak, így Alžbeta Sedliačiková újabb hat évre kapott bizalmat a város vezetésétől. A főellenőr az ülésen beszámolt az elmúlt időszakban végzett munkájáról. Ezúttal a városháza alkalmazottainak szolgálati útjait, azok elszámolását ellenőrizte. Javasolta a város vezetésének, hogy szigorítsa a belső előírásokat. A következő hónapokban a város tulajdonában lévő sportlétesítmények ellenőrzését tervezi.

 Az utóbbi időben sok panasz érkezett a lakosoktól a járási székhely közbiztonságára, ezért a képviselők kérték, hogy a szeptemberi ülésig Peter Krokavec városi rendőrparancsnok tájékoztassa őket a problémákról. A jelentésből kiderült, hogy komoly gondot okoz a járási székhely területén élő, mintegy 35–40 hajléktalan. A lakosok gyakran panaszkodnak arra, hogy ittas állapotban zaklatják a járókelőket, koldulnak a sétányon, és rendszerint a vasútállomáson éjszakáznak. A 37 tagú városi rendőrségnek nem sok lehetősége van arra, hogy rendre utasítsa a társadalom peremén élő személyeket, és a kiszabott pénzbírságot sem tudják rajtuk behajtani.

A szeptemberi ülésre kérték a képviselők annak az anyagnak a beterjesztését, melyben a város vezetése részletesen foglalkozik a városban nyújtott egészségügyi szolgáltatásokkal. Megtudtuk, hogy a város honlapján hamarosan elérhetőek lesznek ezek az információk, és félévenként aktualizálják a listát. A lakosok így tájékoztatást kapnak arról, milyen orvosi szakrendelők működnek a városban.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
csaladsegitocsomag

Győztek a családok, vesztettek az önkormányzatok?

Szijjártó Péter (Fidesz) magyar külügyminiszter és Robert Fico

Szijjártó a Szövetség helyett Ficóval parolázott 

benzin k

Megszűnik a benzinárstop Magyarországon

Világi

A Slovnaftnak is gondot okozna az új különadó

vágai  mikulás

Régi hagyomány új elemekkel

Új Szó

Miről ír a szerdai Új Szó?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.