Régió

Festményeket árvereztek el a rászorulók javára Léván

Léva | Immár 12. alkalommal rendezték meg a múlt hétvégén a lévai zsinagógában az 'Art for help' elnevezésű jótékonysági aukciót. A befolyt összeget idén is a rászoruló egyéneknek, családoknak és a rajtuk segítő polgári társulásoknak ajándékozzák.
TASR

2018. december 11. 07:50

- Képarchívum

Az árverés először 2007-ben valósult meg, Kanyuk József festő kezdeményezésére. „Az árverés iránti érdeklődés – mind a művészek, mind a közönség részéről – minden évben egyre nagyobb. Az elmúlt években több mint 400 művészeti alkotást bocsátottunk árverésre, amelyekből nagyjából 30 000 euró jött össze" – tájékoztattak a szervezők.

Idén 46 hivatásos és amatőr művész ajánlotta fel árverésre a művét. A legfiatalabb művész, a 11 éves Vanessza a Lévai Egyesített Szakközépiskola diákja, festményének címe pedig Pipacsok. Az árverésen az alapító Kanyuk József festményeire is lehetett licitálni. A művész az aukció 12 éve alatt már több mint száz festményét felajánlotta. „Ebben az évben 5100 eurót sikerült összegyűjteni" – mondták a szervezők.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Vizsgálódik a rendőrség a nagykaposi polgármester feljelentései kapcsán

Kočner nem vehetett részt az apja temetésén

Fico kitért a kínos kérdések elől

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Frissítve

VIDEÓ: A Basternák-gyilkosság ügyében razziázik a NAKA, Alena Zs. sofőrjét is őrizetbe vették

Kétségbeesett üzenetet küldött az élvonalbeli focista, mielőtt lezuhant a repülőgépe

Legfrissebb galériák
Olvasta már?