Épül az uszoda és átadásra vár a vasútállomás tér

uszoda
Losonc |

A képviselők jóváhagyták az uszodai építkezésre vonatkozó szerződés módosítását, amelyben a kivitelező közel 195.000 euró értékben kérte a pluszmunkák jóváhagyását, azonban a munkák befejezésének határideje nem változott. Mindemellett a losonci vasútállomás tér rekonstrukciója a végéhez közeledik, az építési munkálatok befejeződtek, és a felújított teret hamarosan a nagyközönség is használhatja.

Az uszodai építkezésre a kivitelező a pluszmunkák elvégzését a tervezett munkálatok optimalizálása érdekében javasolta, ami a jövőben pozitív hatással lesz az üzemeltetés költségmegtakarításaira. Ide tartoznak például az árvízvédelmi intézkedések, a belső ajtók átalakítása, a karos nyílászárók hozzáadása, valamint a tartó trapézlemezek megerősítése. A rendszeresen elvégzendő tűzálló felületkezelés költségét körülbelül 45 000 euróra becsülték.

„Az uszodában a munkálatok a megírt szerződésnek megfelelően folytatódnak. Heti rendszerességgel vannak ellenőrzési napok, ahol a szakmai csapat és a tanácsosok is találkoznak. A felmerülő problémákat, amelyek egy ilyen méretű épületnél érthetőek, gyorsan kezelik. A fedett uszoda jelenleg a legnagyobb projektünk, az építkezésen dolgozók mindent megtesznek azért, hogy időben elkészüljön” – mondta Alexandra Pivková polgármester.

A 25 méteres medencében hat úszópályát alakítanak ki és egy wellnessközpont is berendezésre kerül. Az építkezés költsége az eredeti több mint 5,5 millió euróról a módosítás jóváhagyása után közel 5 720 000 euróra emelkedett. A projekt megvalósításához az önkormányzat 1,5 millió eurós támogatást kapott a Sportfejlesztési Alaptól, a többit saját és hitelforrásból finanszírozza.

A losonci vasútállomás tér felújítási munkálatai zárószakaszban vannak. A megvalósításra a város közel 435 ezer eurós támogatást kapott. A kivitelezés tavaly decemberben kezdődött és idén júniusban fejeződtek be. Jelenleg az engedélyeztetési eljárás zajlik, a teret szeptemberben adhatják át. A projekt célja az volt, hogy javítsák a tömegközlekedés lehetőségét, és ezzel csökkenhet a belváros gépjárműforgalma. Az átépítés során kibővítették a buszmegállókat, és korszerűsítették a vasútállomás, illetve a buszpályaudvar közelében lévő P+R parkolókat. A város egy új zöldterületet is kialakított a helyszínen. Kerékpártartókat helyeztek ki, valamint új vízelvezető hálózat, járdaszegélyek és burkolatok épültek. A korábbi körforgalom klasszikus T-csomóponttá alakult át. Losonc polgármestere szerint a felújításoknak köszönhetően feltehetően többen választják majd a tömegközlekedést, ezzel csökkentve az autók számát az utakon, amely kevesebb károsanyag-kibocsátást jelent, a gyalogosok, kerékpárosok és más közlekedők számára pedig nagyobb biztonságot.

(tasr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?